Menu
 

Pirmdiena, 20 maijs 2019

Aizturēts Jūrmalas skolas direktors, kurš organizējis darbinieces fiktīvu nodarbināšanu

Valsts policija aizturējusi kādas Jūrmalas skolas direktoru, kurš tiek turēts aizdomās par organizētā grupā izdarītu noziegumu – kādas sievietes fiktīvu nodarbināšanu, viltojot dokumentus. No šīm noziedzīgajām darbībām ilgstošā laika periodā ienākumus guva gan pats skolas direktors, gan viņa vietnieks, gan minētā sieviete.

Lasīt vairāk...

Foto: Latvijā tapusī filma "Oļegs" gūst starptautisku atzinību Kannu kinofestivālā

17.maijā starptautisko pirmizrādi prestižajā Kannu kinofestivālā piedzīvoja latviešu režisora Jura Kursieša un studijas “Tasse Film” pilnmetrāžas spēlfilma “Oļegs”. Skaudrais, uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts par kāda austrumeiropieša labākas dzīves meklējumiem Beļģijā radīja neviltotu interesi festivāla apmeklētājos, liekot stāvēt garās rindās pēc biļetēm un pulcējot pilnu zāli apmeklētāju – teju 900 skatītāju, kas filmu uzņēma ar skaļām ovācijām.

Lasīt vairāk...

Atkritumu apsaimniekošana – ceļu daudz, bet mērķis viens (2.daļa)

  • Publicēts Vide

Ideāls variants sarežģītu sistēmu pārvaldībai diemžēl vēl nav izdomāts. Ārzemju praksē ir gan veiksmīgi, gan neveiksmīgi piemēri PPP (publiskā un privātā partnerība) izmantošanai – PPP forma pati par sevi vēl neko negarantē. Faktiski esošais un nākotnes kritērijs atkritumu apsaimniekošanas efektivitātei ir sasniedzamie mērķi, piemēram, samazinātais poligonā noglabājamo atkritumu apjoms un citi – kā tarifs, ko maksā pašvaldības iedzīvotājs.

Lasīt vairāk...

Mārupes novads aicina atklāt vasaru ar bērnu un jauniešu svētkiem

26.maijā, noslēdzot mācību gadu un atklājot vasaru, Mārupes novads aicina svinēt divpadsmitos Mārupes novada bērnu un jauniešu svētkus “Ar vasaru saujā”. Jaunmārupes ūdenstorņa pļavās bērnus sagaidīs bezmaksas karuseļi, piepūšamās atrakcijas, “ZINOO” radošās darbnīcas, lielformāta spēles, radošās darbnīcas, meistarklases un citas aktivitātes.

Lasīt vairāk...

Dūmi, mākoņi un sprādzieni – skolēni netradicionāli iepazīst eksaktās zinātnes

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators AS “Conexus Baltic Grid” sadarbībā ar biedrību "Latvijas zinātnes centru apvienība" no 13. līdz 20.maijam četrās Inčukalna pazemes gāzes krātuves apkaimē esošās skolās – Krimuldas vidusskolā, Siguldas pilsētas vidusskolā, Sējas pamatskolā un Inčukalna pamatskolā – izglītojoša projekta ietvaros iepazīstināja 4.klašu skolēnus ar eksaktajām zinātnēm no cita skatupunkta.

Lasīt vairāk...

Nacionālā apvienība rosina aizliegt Georga lenšu izmantošanu publiskos pasākumos

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” deputāti pirmdien Saeimā iesniedza grozījumus likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” un Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā, kas liegtu sapulcēs, gājienos, piketos, kā arī publiskos izklaides un svētku pasākumos izmantot tā sauktās Georga lentes, kuras plaši izmanto Krievija savā impēriskajā propagandā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.