Menu
 

Otrdiena, 28 maijs 2019

Salaspils novada svētkus svinēs ar plašu pasākumu programmu

Salaspils novada svētki piedāvās krāšņu programmu gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem: 31. maijā svētkus atklās Latvijas Radio bigbenda un Goran Gora koncerts, 1. jūnijā Nacionālajā botāniskajā dārzā uzstāsies "Triānas parks", "The Sound Poets", "Dagamba", Gacho, "Pulse Effect", Ralfs Eilands un DJ Artūrs Mednis. Svinības noslēgsies 2. jūnijā botāniskā dārza oranžērijā ar Kārļa Lāča programmu “Ziedonis. Lācis. Sievietes”.

Lasīt vairāk...

Jau 49. reizi aicina uz gadatirgu brīvdabas muzejā

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs jau 49. reizi aicina uz Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgu, kas šogad noritēs 1. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 18.00 un 2. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 17.00. Arī šogad gadatirgus pulcēs Latvijas labākos amatniekus un mājražotājus, kā arī piedāvās plašu kultūras programmu un iespēju gūt ierosmi vasaras ceļojumiem pa Latviju.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos: Vai atbalstāt akcīzes palielināšanu saldinātajiem dzērieniem?

Saeima ir atbalstījusi ierosinājumu piemērot akcīzes nodokli saldinātajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem. Priekšlikuma autori uzskata, ka, ieviešot šādas izmaiņas, samazināsies saldināto produktu patēriņš, kā arī būs nodokļu ieņēmumu pieaugums, ko novirzīt sabiedrības veselības vajadzībām. Tā, piemēram, puslitra pudele "Coca-Cola", kas šobrīd maksā 69 centus, varētu sadārdzināties par aptuveni 11 centiem un maksāt 80 centus, savukārt tāda paša tilpuma dzērienam "Fanta", kurā cukura koncentrācija ir mazāka, cena varētu pieaugt par aptuveni vienu centu, sasniedzot 70 centus. Ražotāji gan ir skeptiski, norādot, ka akcīzes nodoklis ir tikai fiskāls pasākums un tam neesot nekāda sakara ar sabiedrības veselību, kā tas tiek apgalvots, atzīstot, ka šie nodokļi tiešā veidā tiks attiecināti uz pircējiem, bet tas nemainīs to uzvedību.

Lasīt vairāk...

Nedēļas nogalē Siguldā varēs iepazīt Pierīgas garšas

Divas dienas – 31. maijā no plkst. 16.00 un 1. jūnijā no plkst. 10.00 rītā līdz teju pusnaktij – ikviens aicināts uz Siguldas Svētku laukumu, kur pilsētas svētku ietvaros Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) organizētajā “Novada garšas” pasākumā “Nogaršo Latviju Pierīgā” būs iespēja atklāt un iemīlēt katram savu, unikālu Pierīgas garšu, informē LLKC Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Rūtenberga-Bērziņa.

Lasīt vairāk...

Komentārs. Kas notiks ar Rīgu?

Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijā divas deputātu vietas ir ieguvusi "Jaunā Vienotība", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publicētie provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Tāpat pa divām deputātu vietām ieguvusi "Saskaņa", par kuru balsis atdevuši 17,45% vēlētāju, un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru balsoja 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši 12,42% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" – 6,24% balsstiesīgo, attiecīgi tās ieguvušas pa vienai deputāta vietai. Līdz ar to Eiropas Parlamentā ir ievēlēts Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība"), Sandra Kalniete ("Jaunā Vienotība"), Nils Ušakovs ("Saskaņa"), Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai"/"Saskaņa"), Roberts Zīle (Nacionālā apvienība), Dace Melbārde (Nacionālā apvienība), Ivars Ijabs ("Attīstībai/Par!") un Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.