Menu
 

Pirmdiena, 06 maijs 2019

ANO Ziņojums: Nesaudzīga saimniekošana apdraud cilvēces dzīves vidi un rada izmiršanas draudus miljonam sugu

  • Publicēts Vide

Mūsdienu pasaules nesaudzīgā dzīšanās pēc ekonomiskās izaugsmes rada līdz šim nepieredzētus sugu izmiršanas draudus, kas var skart miljonu sugu visā pasaulē un grauj dabas vidi, no kuras dzīvotspējas atkarīga mūsu ekonomika, dzīves kvalitāte, pārtikas nodrošinājums un veselība, atzīts starptautiskā ekspertu ziņojumā, kas pirmdien publiskots Parīzē.

Lasīt vairāk...

Jātnieku sporta āra laukumu sezona sākas ar Ģirta Briča uzvaru

  • Publicēts Sports

Sporta centrā “Kleisti” nedēļas nogalē, atklājot āra laukumu sezonu, aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pirmā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā sacīkšu maršrutā pieaugušo konkurencē uzvarēja Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis no jāšanas sporta kluba “Sport de Lux” ar zirgu Hugo V.

Lasīt vairāk...

Viens no Ādažu poligonā sprādzienā cietušajiem Albānijas karavīriem atrodas reanimācijas nodaļā

Viens no Albānijas kontingenta karavīriem, kurš pirmdienas rītā cieta sprādzienā Ādažu poligonā, patlaban atrodas slimnīcas reanimācijas nodaļā pēc operācijas, preses konferencē pavēstīja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš. Viņš norādīja, ka negadījums notika šorīt plkst.9.30, un tajā cieta trīs Albānijas karavīri.

Lasīt vairāk...

Kā piepildās "Latvijas skolas soma" Siguldā?

Latvijas simtgade nosvinēta, taču daļa tajā uzsākto projektu joprojām turpinās. Viens no apjomīgākajiem ir “Latvijas skolas soma”, kura īstenošanai atvēlēti 13,5 miljoni eiro jeb 40% no finansējuma, kas bija paredzēti svētku norisei. Sākot ar 2018. gada septembri, projekts “Latvijas skolas soma” katram skolēnam nodrošina iespēju izzināt un klātienē pieredzēt Latvijas kultūras un dabas vērtības, kā arī iepazīt dažādos laikos Latvijā radītas inovācijas un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus.

Lasīt vairāk...

Aktīvā atpūta Turcijā: kā un ko izvēlēties?

Latvijas ceļotāju iecienītā Turcija reizēm kļūdaini tiek saistīta tikai ar pasīvu atpūtu, lai gan šī valsts piedāvā ne mazums iespēju arī aktīvās atpūtas cienītājiem. Turklāt, pat laiski atpūšoties viesnīcā, iespējams kaut vienu dienu veltīt aktivitātēm ārpus viesnīcas teritorijas. Lūk, septiņas interesantākās  ekskursijas un izbraukumi, kas apmierinās dažādu ceļotāju vajadzības.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.