Menu
 

Ceturtdiena, 09 maijs 2019

Cīņā par Valsts prezidenta krēslu sola iesaistīties trīs kandidāti - Levits, Jansons un Šmits

Saeimas Prezidijs ceturtdien nolēma, ka Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 29.maijā, un līdz šim savu gatavību kandidēt tajās pauduši trīs pretendenti - koalīcijas virzītais Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītais tiesībsargs Juris Jansons un dažu "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputātu atbalstītais parlamentārietis Didzis Šmits (KPV LV).

Lasīt vairāk...

Plānots jaundzimušajiem vairs nepiešķirt nepilsoņa statusu

Saeimas deputāti ceturtdien konceptuāli atbalstīja likumprojektu par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem. Tas paredz, ka bērniem, kuri dzimuši pēc 2020.gada 1.janvāra, vairs netiks piešķirts nepilsoņa statuss. Iecerēts, ka turpmāk bērniem tiks piešķirta Latvijas pilsonība, ja vien bērna vecāki nebūs vienojušies par citas valsts pilsonību un bērns nebūs citas valsts pilsonis.

Lasīt vairāk...

VUGD piektdien veiks trauksmes sirēnu pārbaudi

Piektdien, 10.maijā no plkst. 10.30 līdz 10.50, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, visā Latvijā uz trim minūtēm iedarbinās trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā.

Lasīt vairāk...

Tiesībsargs: Valstī noteiktais trūcīguma slieksnis atpaliek no realitātes vismaz par deviņiem gadiem

Valstī noteiktais trūcīguma slieksnis atpaliek no realitātes vismaz par deviņiem gadiem, uzskata tiesībsargs Juris Jansons. Viņš valdībai ir nosūtījis otro no plānotām vairākām vēstulēm par sociālo atbalsta sistēmu ietekmējošiem lielumiem, kas tiešā mērā ietekmē personas iespējas izdzīvot. Šoreiz vēstule veltīta valsts noteiktajam trūcīgas personas ienākumu slieksnim, kas tiesībsarga ieskatā neatbilst Satversmei.

Lasīt vairāk...

Pieci mīti par pesticīdiem un nitrātiem dārzeņos

Pavasara un vasaras vēstneši veikalu plauktos ir jaunie zaļumi, dārzeņi un augļi, kas šķiet tik svaigi un aromātiski, tomēr daudzus vēl arvien biedē uzskats, ka augļi un dārzeņi satur daudz pesticīdu, nitrātu un citu potenciāli kaitīgu vielu, tāpēc tie mums nodara vairāk slikta, nekā laba.

Lasīt vairāk...

Koncertzāle "Cēsis" ar vērienu svinēs piekto jubileju

Vidzemes koncertzāle “Cēsis” 1. jūnijā ar vērienīgu koncertu atzīmēs piekto gadadienu. Svētku vakara programmā: Pētera Čaikovska Pirmais koncerts klavierēm ar orķestri, Riharda Vāgnera operas “Valkīra” pirmais cēliens, kā arī izcilā domātāja un mākslinieka Ilmāra Blumberga darbu izstāde.

Lasīt vairāk...

Nākamgad Jāņos varētu būt piecas brīvdienas

2020.gadā 22. jūnija darba dienu, kas iekrīt pirmdienā starp svētdienu, 21.jūniju, un svētku dienu 23. jūniju no valsts budžeta finansējamās valsts pārvaldes iestādēs, kurās noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai, ir iecerēts pārcelt uz sestdienu, 13. jūniju. Līdz ar to uz Jāņiem valstī varētu būt piecas brīvdienas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.