Menu
 

Trešdiena, 12 Augusts 2020

Sāktas administratīvās lietvedības par iespējamiem ierobežojošo pasākumu pārkāpumiem divos mūzikas festivālos, tostarp Baldonē

Valsts policija (VP) ir sākusi administratīvā pārkāpuma procesus par iespējamajiem Covid-19 ierobežošanas pasākumu pārkāpumiem, kas varētu būt konstatēti aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajos mūzikas festivālos "Zobens un Lemess" un "Baldones Waterfest", aģentūrai LETA noskaidroja VP.

Lasīt vairāk...

Izsludināts Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas konkurss

Lai veicinātu uzņēmējdarbības vides attīstību, godinātu uzņēmēju darbu un popularizētu to devumu novadam, Ķekavas novada pašvaldība no 12. augusta līdz 15. septembrim aicina pieteikt pretendentus ceturtajai Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai. Konkursa uzvarētāji deviņās nominācijās tiks godināti 30.oktobrī Ķekavas novada uzņēmēju dienu laikā.

Lasīt vairāk...

Īstais risks ir nekustamā īpašuma nodokļa slogs

Lai nekustamā īpašuma nodokļa iespējamais pieaugums iedzīvotājus un uzņēmējus nedzītu izmisumā, bet nekustamā īpašuma attīstītājus neziņā, valdībai kārtējo reizi jāatliek kadastrālo vērtību pārrēķins un jāatrisina problēma pašā saknē – jāmaina likums par nekustamā īpašuma nodokli, būtiski samazinot tā slogu.

Lasīt vairāk...

Naudas sodus par satiksmes pārkāpumiem iespējams atlikt vai sadalīt termiņos

Administratīvās atbildības likuma (AAL) spēkā stāšanās un jaunā naudas sodu izpildes kārtība administratīvajiem pārkāpumiem sabiedrībā ir guvusi plašu rezonansi. Galvenās diskusijas ir raisījis jautājums par to, ka turpmāk visiem administratīvajiem sodiem būs vienāda izpildes kārtība, tostarp administratīvie sodi par pārkāpumiem ceļu satiksmē vairs nebūs priviliģētā stāvoklī un tos vairs nevarēs izņēmuma kārtā atlikt līdz automašīnas tehniskās apskates veikšanai.

Lasīt vairāk...

Aptauja: vairāk nekā 50% skolēnu un 88% vecāku gaida skolas gaitu atsākšanos klātienē

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, vairāk nekā puse jeb 52% Latvijas skolēnu vēlas atgriezties skolā un atsākt mācības klātienē, liecina mobilo sakaru operatora “Bite” veiktās aptaujas dati. Vēl entuziastiskāki par gaidāmo mācību gada sākumu ir vecāki –  vairākums jeb 88% norādījuši, ka vēlas, lai bērni atgriežas skolā, atsākot mācības klātienē.

Lasīt vairāk...

Jaunā projekta "Viva Latvija!" ietvaros uzstāsies etnomūzikas grupa "Tautumeitas"

17.septembrī plkst. 20.00 Lielajā ģildē uzstāsies etnomūzikas grupa “Tautumeitas”, kas sava interesantā muzikālā formāta dēļ ir iekarojusi neskaitāmu klausītāju sirdis ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Šis būs viens no unikālajiem muzikālajiem pasākumiem, kas notiks “Ineses Galantes fonda” jaunā projekta “Viva Latvija!” ietvaros.

Lasīt vairāk...

FM nodokļu izmaiņas piedāvā sākt ar veselības apdrošināšanas obligāto maksājumu

Finanšu ministrija (FM) piedāvā ieviest nodokļu izmaiņas trijos posmos, sākotnēji iezīmējot veselības apdrošināšanas obligāto maksājumu piecu procentpunktu apmērā, nepalielinot kopējo darbaspēka nodokļu slogu, bet pārdalot valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI), iedzīvotāju ienākuma nodokļa un solidaritātes nodokļa likmes, informēja FM.

Lasīt vairāk...

Maija Kūle: Cieņa ir dzīve atzīšanas režīmā

Cilvēka cieņai atbilstoša dzīve ir ne tikai fizisko pamatvajadzību apmierināšana, bet arī garīga atzīšana no līdzcilvēku puses, ko spēj nodrošināt darbs, pienākuma apziņa un vēlme attīstīties, kas tikai kopumā sniedz iespēju pilnvērtīgi iekļauties sabiedriskajā dzīvē, sarunā par sociālā nodrošinājuma atbilstību cilvēka cieņai saka filozofe, profesore Maija Kūle.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.