Menu
 

Pirmdiena, 13 maijs 2019

Ķekavas vidusskolēni – trešie čaklākie makulatūras vācēji Latvijā

  • Publicēts Vide

2018./2019.mācību gadā SIA “Zaļā josta” rīkotajā otrreizējo izejvielu vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!”, piedaloties 92 720 bērniem un jauniešiem no 388 izglītības iestādēm, savāca un uz pārstrādi nogādāja 939,545 tonnas makulatūras. Pēc visvairāk savāktā makulatūras daudzuma izglītības iestādē godpilno trešo vietu izcīnījusi Ķekavas vidusskola, kuras audzēkņi savākuši 16 tonnas un 713 kilogramus nevajadzīgu papīru un kartonu.

Lasīt vairāk...

Koncertzālē "Cēsis" gaidāms pianista Georgija Osokina jaunā albuma prezentācijas koncerts

Sestdien, 18. maijā, koncertzālē “Cēsis” ar ierakstu zīmola “Piano Classics” jaunā tvarta “Rahmaņinovs. Šopēna variācijas. Dziesmu transkripcijas” prezentācijas koncertu viesosies pianists Georgijs Osokins. Programmas pirmajā daļā skanēs Domeniko Skarlati un Sergeja Rahmaņinova klavierdarbi, savukārt otrajā Georgijs pārsteigs ar Arvo Pērta un Fredrika Šopēna interpretācijām, informēja koncerta rīkotāji.

Lasīt vairāk...

Kā bērnam radīt labvēlīgus apstākļus fiziskajai attīstībai

Jau piekto gadu pēc kārtas “Tet” Rīgas maratona “Rimi” Bērnu diena 18. maijā pulcēs tūkstošiem mazo skrējēju, kas izmēģinās spēkus šķēršļu joslās, skriešanas trasītēs, Ģimeņu skrējienā un citās aktivitātēs, vecākiem jūtot līdzi un priecājoties par savu atvašu spēku, ātrumu, izturību, veiklību un lokanību. Šīs īpašības ir svarīgas vispārējai fiziskai attīstībai. Lai tās trenētu, izrādās, ne vienmēr vajadzīga īpaša piepūle – lielākoties pietiek vienkārši netraucēt bērnam.

Lasīt vairāk...

Foto: "Credo" jubilejas koncertā izpelnās stāvovācijas

11.maijā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" izskanēja divi grupas "Credo" 45 gadu jubilejas koncerti "Credo 45 / Zelta sastāvs", kurus publika uzņēma ar stāvovācijām. Koncertos izskanēja grupas populārākās dziesmas, kas tapušas grupas pastāvēšanas laikā, un tika svinēta ne tikai "Credo" dzimšanas diena, bet arī grupas dalībnieka Armanda Alkšņa 60 gadu jubileja.

Lasīt vairāk...

Mārupiešiem sešas godalgas BMX čempionāta pirmajā posmā

  • Publicēts Sports

Nedēļas nogalē Zemgales Olimpiskā centra trasē Jelgavā notikušajā “SMScredit.lv” BMX čempionāta pirmajā posmā sasniegts jauns dalībnieku rekords – 364 dažāda vecuma riteņbraucēji. Viņu vidū bija arī vairāki desmiti Mārupes BMX kluba pārstāvju. Sešiem mārupiešiem sezonas pirmajās sacensībās Latvijā izdevās izcīnīt medaļas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.