Menu
 

Pirmdiena, 06 Jūlijs 2020

Latvijas pilīs uzstāsies operas zvaigznes; pirmais cikla koncerts veltīts mediķiem

Mazinoties ar Covid-19 saistītajiem ierobežojumiem un atsākoties koncertdzīvei, operas mīļotājus gaida atkalredzēšanās ar Aleksandru Antoņenko, Marinu Rebeku, Jāni Apeini, Perīnu Madefu, Sonoru Vaici un Andreasu Baueru Kanabasu četru koncertu ciklā “Kopā”, kas izskanēs Latvijas pilīs un muižās. Pirmo koncertu, kas veltīts Latvijas mediķiem, jau 16.jūlijā varēs baudīt gan klātienē, gan tiešraidē, kā arī “LMT Straumes” arhīvā.

Lasīt vairāk...

Foto: Ādažu bāzē atklātas jaunuzceltās kazarmas

Nākotnē turpināsies Ādažu bāzes attīstība, un netiek izslēgta arī baseina būvniecība tajā, aģentūrai LETA pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš. 6.jūlijā ar Kalniņa un aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) līdzdalību Ādažu bāzē atklāja divas jaunuzceltās kazarmas, kas paredzētas Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīru izvietošanai.

Lasīt vairāk...

Foto: Kultūras centrā "Siguldas devons" atklāta Alekseja Naumova izstāde "Pasaules ainavas"

Laikā, kad ceļošana uz brīdi vairs nav tāda, kā ierasts, dažādas krāšņas pasaules ainavas ir iespēja apskatīt kultūras centrā “Siguldas devons”, kur atklāta mākslinieka Alekseja Naumova izstāde “Pasaules ainavas”. Izstādē aplūkojami arī vairāki iepriekš neeksponēti darbi, kā arī darbi no Alekseja Naumova radošās darbības pirmsākumiem, kurus pirmo reizi aplūkot var tieši Siguldā. Izstādes ietvaros tiks rīkota arī meistarklase, kur dalībniekiem būs iespēja doties plenērā, lai kopīgi gleznotu savu Siguldas ainavu.

Lasīt vairāk...

Tiešsaistes darbnīcās un koncertā aicina iepazīt zemeszvaigzni

Dabas koncertzāles radošā komanda sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi iepazīstina ar šī gada varoni pūpēdi zemeszvaigzni (Geastrum) un aicina to iepazīt tiešsaistē – darbnīcās (jūlijā) un koncertā (augustā) interneta vidē, informē Dabas aizsardzības pārvaldes Komunikācijas un dabas izglītības nodaļas vadītāja Elīna Ezeriņa.

Lasīt vairāk...

Siguldā īsteno jauno sportistu veselības uzraudzības programmas

Jūlijā Siguldas Sporta centra diagnostikā uzsākta divu jaunu programmu īstenošana Siguldas jaunajiem sportistiem. Veselības uzraudzības programma jaunajiem sportistiem un Treniņu procesa uzraudzības programma pēctraumu periodā tiks īstenota 140 Siguldas Sporta skolas audzēkņiem. Abas programmas radītas, lai padziļināti uzraudzītu jauno sportistu veselību, treniņa un sacensības slodzes piemērotību, atbalstītu vecākus un trenerus ar informāciju par katra jaunieša veselības stāvokli, kā arī sekmētu sportiskos rezultātus. Veselības uzraudzības programmas finansē Siguldas novada pašvaldība, investējot vairāk nekā 10 tūkstošus eiro no sava budžeta.

Lasīt vairāk...

Pierīgas sportisti gūst panākumus tradicionālajā Vaidavas triatlonā

  • Publicēts Sports

Kocēnu novada Vaidavā brīvdienās aizvadītas Latvijas kausa otrā posma sacensības triatlonā –tradicionālais  “Vaidavas triatlons”. Atkarībā no vecuma grupas un sagatavotības līmeņa censoņiem bija pieejamas vairākas distances, arī bērniem. Gandrīz visās ar augstiem rezultātiem, izmantojot visai labvēlīgus laika apstākļus, izcēlās Pierīgas novadu pārstāvji, liecina rīkotāju publicētā informācija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.