Menu
 

Piektdiena, 03 Jūlijs 2020

Par Francijas jauno premjerministru iecelts Žans Kastekss

Francijas prezidents Emanuels Makrons iecēlis premjerministra amatā līdzšinējo civildienesta ierēdni Žanu Kasteksu, piektdien paziņojusi prezidenta kanceleja. 55 gadus vecais Kastekss nomainīs amatā Eduāru Filipu, kurš pēc valdošās partijas sakāves municipālajās vēlēšanās šajā piektdienā iesniedza atlūgumu.

Lasīt vairāk...

"S!-Velo 2020" pirmajā posmā Siguldā startēja vairāk nekā 170 dalībnieku

  • Publicēts Sports

2.jūlijā Fischer Slēpošanas centrā Siguldā tika aizvadīts ģimeniskākais riteņbraukšanas seriāla “S!-Velo 2020” pirmais posms, kurā startēja vairāk nekā 170 riteņbraucēju. Kopumā šogad plānoti vēl divi sacensību posmi – 13.augustā un 10. septembrī. Dalībnieki sacentās 22 vecuma grupās, sākot no pavisam maziem sportotājiem dipu dapu grupā līdz pat profesionāliem riteņbraucējiem ar ilggadēju pieredzi. Sacensību seriāls norisinās jau sesto gadu un ir kļuvis par vienu no sacensību tradīcijām Siguldā.

Lasīt vairāk...

Politoloģe: Levitam vajadzētu stingrāk paust savu viedokli

Valsts prezidentam Egilam Levitam dažādos jautājumos, tostarp attiecībā uz mediķiem un solidaritāti sabiedrībā, vajadzētu stingrāk paust savu nostāju un viedokli, kā arī konkrēti norādīt uz tālāk darāmo, aģentūrai LETA norādīja Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras vadītāja, profesore Ilga Kreituse.

Lasīt vairāk...

Reirs: VID darbības pamatā jābūt atklātībai un spējai atzīt un labot savas kļūdas

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbības pamatā jābūt atklātībai un spējai atzīt un labot savas kļūdas, aģentūrai LETA pauda finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), kurš apstiprinājis jauno VID stratēģiju un iestādes jauno struktūru. Stratēģijas galvenais akcents ir mainīt VID attieksmi pret nodokļu maksātājiem un viņu tiesībām.

Lasīt vairāk...

Siguldā uzstādīti dzeramā ūdens brīvkrāni un biomaisiņu kārtridži suņu ekskrementu savākšanai

Šajā vasarā Siguldā uzstādīti divi dzeramā ūdens brīvkrāni, no kuriem līdzpaņemtā ūdens pudelē var iepildīt dzeramo ūdeni, kā arī uzstādītas četras kastītes ar biodegradabliem jeb vidē sairstošiem maisiņiem suņu ekskrementu savākšanai. Abas iniciatīvas ir daļa no videi draudzīgo ideju realizācijas, kuras šajā gadā apņēmusies veikt Siguldas novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Mūziķi Ivo Fominu iedvesmo Liepājas ainavas

18. jūlijā plkst. 18.00 un plkst. 21.00 par godu Ikšķiles 835. dzimšanas dienai uz Meinarda salas pašā Daugavas vidū norisināsies divi ekskluzīvi koncerti, kuros komponista Ulda Marhileviča skaistākās dziesmas izdziedās Aija Andrejeva un Ivo Fomins. "Tas ir patiess pagodinājums – koncertēt tik romantiskā un vēsturiskā vietā! Lai kur šajos gados esmu koncertējis, uz Meinarda salas to darīšu pirmoreiz," atzīst Uldis Marhilevičs, piebilstot, ka koncerta repertuārs būs ļoti atbilstošs un piemērots šai vietai. Svētā Meinarda salu Ikšķilē uzskata par vietu, no kuras pirms vairāk nekā 800 gadiem sākusies kristietības izplatība Latvijā. 1185. gadā pirmais baltu cilšu katoļu misionārs un bīskaps Meinards kopā ar Gotlandes meistariem uzcēla pirmo mūra celtni Latvijā un Baltijā – Ikšķiles baznīcu. Savukārt viens no Ulda Marhileviča dziesmu izpildītājiem, Ivo Fomins, mūzikas mīļotajiem ir pazīstams jau vairākus gadus desmitus, taču lasītājiem, iespējams, būs interesanti uzzināt, piemēram, to, kurš ir Ivo iemīļotākais krodziņš Liepājā.

Lasīt vairāk...

Autoceļu uzturētājs: Piegružoto ceļmalu sakopšana ik gadu izmaksā vairāk nekā pusmiljonu eiro

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) piegružoto ceļmalu sakopšanai ik gadu izlieto vairāk nekā 580 tūkst. eiro, tai skaitā autoceļu nodalījuma joslas sakopšanai 379 tūkst. eiro un sadzīves atkritumu tvertņu apkopei 204 tūkst. eiro. Pēdējo piecu gadu laikā atkritumu savākšanai no valsts autoceļiem ir izlietoti vairāk nekā 2,8 milj. eiro. Ik gadu izmesto atkritumu daudzums ceļmalās nesamazinās, kas liecina par ceļu lietotāju vienaldzīgo attieksmi vides piesārņojuma problēmu risināšanā un atkritumu īpatsvara samazināšanā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.