Menu
 

Otrdiena, 07 Jūlijs 2020

Zināmi Jāņa Baltvilka balvas pretendenti grāmatu mākslā un literatūrā

Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padome (LBJLP) šajā vasarā turpina atzīmēt bērnu literatūras īpašos sasniegumus, jau 16.reizi piešķirot Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu. Tā tiek piešķirta rakstniekam un ilustratoram Latvijā, kā arī latviski tulkotam Eiropas valstu rakstniekam un šī darba tulkotājam. Jau sesto gadu AS "Latvijas Valsts meži" pasniedz īpašu debijas balvu "Jaunaudze", informē LBJLP pārstāve Silvija Tretjakova.

Lasīt vairāk...

Olainē plāno izveidot kopstrādes telpas

Lauku atbalsta dienests ir apstiprinājis nodibinājuma “Olaines novada uzņēmējdarbības atbalsta centrs” iesniegto projekta iesniegumu “Kopstrādes telpu izveide Olainē”. Projekta ietvaros plānots pielāgot esošās, pašvaldībai piederošās ēkas Veselības ielā 7 telpas, izveidojot modernas un inovatīvas atvērtā tipa darba telpas, kurās varēs darboties individuāli un grupās.

Lasīt vairāk...

Profesore: Pedagogs nav tikai skrūvīte sistēmā

Pedagogiem nepieciešama skaidra vīzija, par ko nākotnē kļūs viņu skolēni. Ir jātic un jāspēj saskatīt katra bērna potenciāls, stāsta Latvijas Universitātes profesore, Neatkarīgās izglītības biedrības valdes locekle Laima Geikina. Savā viedoklī viņa iepazīstina ar pedagogu un skolu vadītāju aptaujas rezultātiem, norādot, ka 88,6% pedagogu atzīst – attālinātās mācības atklāja izglītības sistēmas priekšrocības un trūkumus.

Lasīt vairāk...

Aicina uz "Jūrmalas festivāla" atklāšanas koncertu "Trīs Osokini"

2020.gada 22.jūlijā Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini aicina uz "Jūrmalas festivāla" atklāšanas koncertu "Trīs Osokini" Dzintaru koncertzālē, bet nākamā gada 3.maijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā izskanēs ilgi gaidītais notikums "Trīs Osokini un draugi operā". Operas namā izpārdotais koncerts bija paredzēts 2020.gada 6.aprīlī, taču tika atcelts ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu dēļ.

Lasīt vairāk...

Ķemeru Nacionālajā parkā uzieta līdz šim lielākā zināmā sikspārņu kolonija Latvijā

Ķemeru Nacionālajā parkā pagājušajā nedēļā, veicot sikspārņu monitoringu un izpēti, pētnieki uzgājuši līdz šim lielāko zināmo sikspārņu koloniju Latvijā – no kādas nelielas koka ēkas izlidojis vairāk nekā 1000 šo neparasto nakts lidoņu. Lielākā daļa no tiem bijuši Natūza sikspārņi (Pipistrellus nathusii), kas ir viena no biežāk sastopamajām sikspārņu sugām Latvijā un nereti apmetas dažādās ēkās, informē Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna.

Lasīt vairāk...

Prezentēs pasaulslavenajam latviešu māksliniekam Gustavam Klucim veltītas pastmarkas

Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku bloku, kas veltīts pasaulslavenajam latviešu māksliniekam Gustavam Klucim (1895–1938). Sērijā "Izcilie latviešu mākslinieki" iekļautajās pastmarkās izmantoti mākslinieka darbu motīvi un materiāli no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.