Menu
 

Otrdiena, 11 Septembris 2018

Tuvākajā diennaktī pūtīs brāzmains vējš

No otrdienas vakara Latvijā pastiprināsies dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās tuvākajā diennaktī sasniegs 12–17 metru sekundē, pretvēja piekrastē – pat 22 metrus sekundē, prognozē sinoptiķi. Stiprākais vējš pūtīs Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē.

Lasīt vairāk...

Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina izzināt dzīvi un sadzīvi Latvijas valsts pirmajos gados

Aicinot atzīmēt Latvijas simtgadi un 2018. gadu – Eiropas kultūras mantojuma gadu –, Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs 16. septembrī no 12.00 līdz 16.00 ielūdz uz Eiropas kultūras mantojuma dienu, kad varēs uzzināt vairāk par dzīvi un sadzīvi Latvijas valsts pirmajos gados, atklāt piena darbu noslēpumus, izmēģināt roku veļas mazgāšanā ar senajiem rīkiem un metodēm, kā arī viesoties prasmīgo amatnieku darbnīcās.

Lasīt vairāk...

Centrāleiropas un Austrumeiropas padome Kanādā aicina "Walmart", "Amazon" un "eBay" izbeigt padomju režīmu slavinošu preču tirdzniecību

Centrāleiropas un Austrumeiropas padome Kanādā, kas pārstāv gandrīz četru miljonu Centrāleiropas un Austrumeiropas izcelsmes kanādiešu intereses, pieprasījusi, lai tirdzniecības giganti "Walmart", "Amazon" un "eBay" savos interneta veikalos nekavējoties un pilnībā pārtrauc tirgot visas preces, kurās kaut kādā veidā slavināta Padomju Savienība, Staļins, staļiniskās represijas un padomju institūcijas, kas īstenoja genocīdu padomju režīma okupētajās valstīs.

Lasīt vairāk...

Elmārs Seņkovs: "Šobrīd ekstrēmākais ir iestudēt izrādi "Pūt, vējiņi!"." Ekspresjautājumi režisoram

"Kur slēpjas "Pūt, vējiņi" fenomens? Vai tiešām poētismā un ilgās? Rakstot lugu, Rainis ilgojās pēc Latvijas, bet mums tā jau ir. Pēc kā ilgojas šodien? Pēc Ulda muskuļu spēka, kas jādzesē dzerot? Pēc Barbas absolūtā godīguma, kas viņu iedzen Daugavā? Kāpēc šī ir populārākā Raiņa luga?" jautā režisors Elmārs Seņkovs, kura iestudētās Raiņa lugas "Pūt, vējiņi!" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī notiks jau šo ceturtdien, 13. septembrī.

Lasīt vairāk...

Pediatre: Bērnam katrā vecumā jāattīsta atšķirīgas fiziskās prasmes, bet sporta veidi – jāvariē

Jau šajā rudenī daudzi bērni sāks apmeklēt kādu sporta sekciju, taču vecākiem daudz kas jāņem vērā, pirms izvēlas viņam sporta veidu, ar kuru nodarboties. Kā liecina sporta zīmola "4F" aptauja, 76% vecāku vedīs bērnus uz to sporta sekciju, kas interesē viņus pašus, un tikai 6% vispirms konsultēsies ar pediatru, kurš sporta veids vislabāk piemērots viņu bērnam. Tomēr pediatri uzskata, ka katrā vecumā jāattīsta atšķirīgas fiziskās prasmes un jākonsultējas ar ārstu, ja bērnam ir hroniskas saslimšanas.

Lasīt vairāk...

Ķekavā par 173 000 eiro plāno izbūvēt gājēju ceļu gar Bauskas šoseju

Ķekavas novada pašvaldība par 172 985 eiro izbūvēs ietvi gar Bauskas šoseju no Kalnakroga līdz Dienvidu ielai, nolēmuši pašvaldības deputāti. Kā vēsta pašvaldība, pašlaik no Odukalna ciema līdz Ķekavai nav izbūvēta ietve posmā no Kalnakroga līdz Pļavu ielai, savukārt no Pļavu ielas līdz Dienvidu ielai ietve ir ļoti sliktā tehniskajā stāvoklī.

Lasīt vairāk...

Kas notiek Baldones bērnudārzā?

Asas vārdu pārmaiņas publiskajā telpā izskanējušas starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Baldones pašvaldību saistībā ar iespējamu fiktīvu nodarbinātību Baldones pašvaldības izglītības iestādē "Vāverīte".

Lasīt vairāk...

Šadurskis: Skolu tīkla sakārtošanai punkts nav pielikts

Latvijas skolu tīkla sakārtošanai punkts nav pielikts, intervijā "Neatkarīgajai" uzsvēris izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (V). Politiķis atgādinājis, ka pirms šī mācību gada tika slēgtas 24 vispārējās izglītības iestādes un viena pirmsskola, apvienošanas rezultātā no 17 skolām ir izveidotas astoņas, bet 20 skolas, tostarp 13 bērnudārzi, tika pievienotas citām izglītības iestādēm.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.