Menu
 

Ceturtdiena, 13 Septembris 2018

Putnu fabrika "Ķekava" saņem vienu no pasaulē visaugstākajiem kvalitātes vērtējumiem

AS "Putnu fabrika "Ķekava"" saņēmusi pasaulē atzītākā pārtikas kvalitātes sertifikāta BRC "A" līmeņa novērtējumu. Saņemtais vērtējums ir viens no augstākajiem Baltijas putnu gaļas ražošanā un apliecina vietējiem pircējiem un eksporta partneriem, ka ražošanas process uzņēmumā, produktu kvalitāte un drošība atbilst īpaši augstiem standartiem.

Lasīt vairāk...

Māris Muktupāvels: Kokle ir no Dieva

Māris Muktupāvels ir latviešu mūziķis, pazīstamās postfolkloras grupas "Iļģi" koklētājs un dūdinieks. Grupas sastāvā viņš ir kopš 1982. gada. Jau gadus divdesmit Māra dzīve saistīta ar Garkalnes novada Langstiņiem. Jūlijā kopā ar grupu "Iļģi" viņš viesojās Amerikas Savienotajās Valstīs, kur tika ieskaņotas divdesmit dziesmas bērnu un jauniešu kora izpildījumā. Ko mūziķis saka par latviešu "pirmkodu", kas ir bijuši viņa skolotāji mūzikā un ko viņš iesaka vēlētājiem – par to Lienes Ozolas sarunā ar Māri Muktupāvelu.

Lasīt vairāk...

Dažādu tautību bērnus un jauniešus aicina piedalīties festivālkonkursā "Mēs Latvijai 2018"

Dažādu Latvijā dzīvojošo tautību bērni un jaunieši aicināti piedalīties festivālkonkursā "Mēs Latvijai 2018”. Tas tiek rīkots, lai veicinātu visu Rīgā un Latvijā dzīvojošo tautību bērnu un jauniešu starpkultūru komunikāciju, savas nacionālās identitātes kā Latvijas kopējās kultūru daudzveidības daļas apzināšanos un stiprinātu piederības sajūtu savai valstij – Latvijai.

Lasīt vairāk...

Eiropas kultūras mantojuma dienās izzinās Latvijas valsts izveidošanu un attīstību, tostarp Salaspilī

2018. gads Eiropai un tās kultūras mantojumam ir simboliski un vēsturiski nozīmīgs, jo tas iezīmē virkni svarīgu notikumu, piemēram, simto gadadienu kopš Pirmā pasaules kara beigām un vairāku dalībvalstu neatkarības pasludināšanas. Ar mērķi mudināt atklāt un iepazīt Eiropas kultūras mantojumu un stiprināt piederības izjūtu kopīgai Eiropas telpai šis gads pasludināts par Eiropas kultūras mantojuma gadu.

Lasīt vairāk...

Rīgā nākamnedēļ notiks pašvaldību forums "Pašvaldība – digitālās sabiedrības veidotāja"

Nākamnedēļ, 18. septembrī, Rīgā norisināsies informācijas tehnoloģiju risinājumu uzņēmuma "ZZ Dats", "Swedbank" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra rīkotais piektais pašvaldību forums "Pašvaldība – digitālās sabiedrības veidotāja", aģentūru LETA informēja "ZZ Dats" mārketinga speciāliste Līva Beniņa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.