Menu
 

Pirmdiena, 10 Decembris 2018

Eksperts: Ja JKP neatteiksies no "sarkanajām līnijām" pret ZZS, nominēt Pabriku būs bezjēdzīgi

Ja Jaunā konservatīvā partija (JKP) neatteiksies no "sarkanajām līnijām" saistībā ar sadarbību ar Zaļo un zemnieku savienību, tad premjerministra amatam kā nākamo nominēt politiķi Arti Pabriku (AP) būs bezjēdzīgi, aģentūrai LETA pieļāva Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra.

Lasīt vairāk...

Jaunās baznīcas celšanai Carnikavā šobrīd saziedoti vairāk nekā 26 tūkstoši eiro

10. decembrī aprit viens gads, kopš 2017. gada otrās Adventa svētdienas rītā līdz pamatiem nodega gandrīz restaurētais, 300 gadu senais Carnikavas koka dievnams Siguļu kalnā, ko bija paredzēts atvērt Latvijas simtgadē. "Šī traģēdija izdzēsa vairāk nekā 10 gadu ilgos pūliņus un vairāk nekā 100 tūkstošu eiro ieguldījumus, kur savu sirdi, ticību, laiku un spēkus bija apkopojuši draudzes un novada ļaudis. Policijas izmeklēšanā tā arī neizdevās noskaidrot iemeslus, kas notika tajās dienās, kamēr restauratori bija prom. Netika atrasti arī tehniski aizdegšanās iemesli, bet aizdomas par ļaunprātību paliek tikai aizdomas," stāsta Ādažu Ev. lut. draudzes pārstāve Marta Romanova-Jēkabsone.

Lasīt vairāk...

Par pedagogiem draudzīgākajām atzītas arī divas Pierīgas skolas

7. decembrī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) svinīgi piešķīra statusu "Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2018", pasniedzot goda plāksni sešām izglītības iestādēm, kuru vadītāji – darba devēji – piedalījās arodbiedrības rīkotajā konkursā, lai novērtētu pedagogu darba apstākļus. Saeimas Baltiešu zālē balvas pasniedza Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti: Marija Golubeva, Evija Papule, Iveta Benhena-Bēkena, Anita Muižniece un Ilmārs Dūrītis.

Lasīt vairāk...

Sākta "Rail Baltica" būvprojekta iepirkuma otrā kārta dzelzceļa posmam Vangaži–Salaspils–Misa

Baltijas valstu kopuzņēmums "RB Rail", kas izveidots Eiropas platuma sliežu dzelzceļa līnijas projekta "Rail Baltica" īstenošanai, izsludinājis otrās kārtas iepirkumu par būvprojektēšanas un autoruzraudzības pakalpojumu sniegšanu posmiem Vangaži–Salaspils–Misa Latvijā un Tallina–Rapla Igaunijā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Jaunā koncertsērija "Melodiju serpentīns" atklās 2019. gada Latvijas koncertdzīvi

Jaunā koncertsērija “Melodiju serpentīns” 2019. gada janvārī ielūdz visu paaudžu latviešu mūzikas cienītājus kopā pavadīt sirsnīgus atmiņu vakarus VEF Kultūras pilī. Vairākos koncertos, kas notiks no 4. līdz 20. janvārim, būs iespēja atcerēties vai iepazīt no jauna dziesmas, kas tapušas latviešu estrādes ziedu laikos no 1958. līdz 1988. gadam.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Kā svētku tēriņi ietekmēs iedzīvotāju maciņus?

Gada inflācija novembrī bijusi 3% apmērā, kas ir nedaudz lēnāk nekā iepriekšējos divos mēnešos. Gada inflācijas tempa nelielo palēninājumu galvenokārt noteikušas dārzeņu un degvielas cenas, kas augušas lēnāk nekā iepriekšējos mēnešos. Šī gada 11 mēnešos vidējā gada inflācija bijusi 2,5%, kas ir ļoti tuvu arī “Swedbank” prognozētajam cenu kāpumam šogad (2,6%).

Lasīt vairāk...

Foto: Latvijas folkloras dižkoncertā pirmo reizi pasniegta balva "Austras koks"

Aizvadītajā svētdienā, 9. decembrī, VEF Kultūras pils Kamerzālē notika Latvijas folkloras dižkoncerts, kurā piedalījās leģendārās folkloras kopas no Rīgas “Grodi”, “Skandinieki” un “Vilkači”, Alsungas “Suitu sievas”, kā arī Jelgavas “Dimzēns”, Līvānu “Ceiruļeits” un Siguldas “Senleja”. Koncerta laikā pirmo reizi tika pasniegta folkloras balva “Austras koks”. 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.