Menu
 

Sestdiena, 01 Decembris 2018

Caucei ceturtā, Šiciem sestā, komandai piektā vieta Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Kanādā

  • Publicēts Sports

Vistleras trasē Kanādā aizvadītājā Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā kamaniņu sportā no Latvijas sportistiem individuāli veiksmīgākā bija krimuldiete Elīza Cauce, kura izcīnīja dalītu ceturto vietu dāmu sacensībās, kā arī siguldieši brāļi Andris un Juris Šici, kuri divnieku konkurencē ierindojās sestajā vietā. Komandu stafetes sacensībās Latvijai pietā vieta.

Lasīt vairāk...

Ulbrokas un Ķekavas florbolistu pārstāvētā Latvijas izlase pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu Šveicei

  • Publicēts Sports

Pasaules florbola čempionāta pirmajā cīņā sestdien Prāgā piecu kluba "Betsafe Oxdog Ulbroka" spēlētāju un viena “Ķekavas” komandas florbolista pārstāvētā Latvijas valstsvienība ar 3:7 piekāpās Šveices izlasei, kas iepriekšējā turnīrā Rīgā izcīnīja bronzas medaļas.

Čempionāta atklāšanas spēle pret šveiciešiem Latvijas florbolistiem sākās negaidīti veiksmīgi – 17.minūtē 3:1, turklāt otros vārtus ātrajā pretuzbrukumā guva viens no "Betsafe Oxdog Ulbroka" uzbrukuma līderiem Rolands Kovaļevskis.

Vadību latvieši saglabāja līdz pat otrās trešdaļas vidum, kad pusminūtes laikā pretinieki vispirms realizēja skaitlisko vairākumu, bet pēc tam arī panāca 4:3 savā labā. Trešajā periodā Šveices florbolisti savu pārākumu apliecināja ar vēl trim precīziem metieniem un sagādāja Latvijas izlasei zaudējumu 3:7.

Pasaules čempionātā Ulbrokas florbola klubu vēl pārstāv aizsargs Kārlis Jānis Petrovskis, uzbrucēji Edžus Ceriņš un Atis Blinds (viņam šis ir devītais pasaules čempionāts!), kā arī vārtsargs Ivars Dišereits, savukārt Ķekavas godu izlasē aizstāv uzbrucējs Klāvs Jansons.

Prāgā Latvijas izlase A apakšgrupā svētdien cīnīsies ar Čehijas (4.vieta iepriekšējā pasaules čempionātā) un pirmdien ar Vācijas (7.) izlasēm. Divas labākās komandas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet divas pārējās aizvadīs astotdaļfināla spēles ar otrā ešelona izlasēm.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Rīgā, latvieši cīnījās ļoti neveiksmīgi, galarezultātā ierindojoties tikai 10. vietā, kas ir Latvijas vīriešu izlases visu laiku zemākais sasniegums.

Lasīt vairāk...

No amata atbrīvota Baldones novada pašvaldības izpilddirektore

Sestdien Baldones novada domes ārkārtas sēdē apstiprināta vienošanās, saskaņā ar kuru no amata atbrīvota pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze. Kā informēja domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone (RA), par vienošanos, kas paredz pašvaldības darba attiecību pārtraukšanu ar Sniedzi, nobalsoja astoņi no 13 uz sēdi atnākušajiem deputātiem. Pavisam domē ir 15 deputāti, bet divi uz sēdi nebija ieradušies.

Lasīt vairāk...

Mārcis Bendiks. Ceļā uz pilnīgu harmoniju

Politikas komentētāji un sabiedrisku zinību vīri un sievas jau no vasaras mūs baidēja ar sabiedrības sašķeltību neredzētos mērogos, un pēc Saeimas vēlēšanām ļaunvēstošā pareģu sasauksme saplūdusi patiesi grandiozā korī, 13. Saeimas septiņu frakciju uzbūvi pielīdzinot mēra, kara un posta zīmēm no seniem rakstiem. Valdības būšot raibas, rūtainas un pašķidras, un nākamā gada budžets nākšot gatavs tik uz Jāņiem labākajā gadījumā.

Lasīt vairāk...

Sešas iespējas, ko gada nogalē izbaudīt Viļņā

Decembris tiek aizvadīts svinīgās gada nogales gaidās, visapkārt jūtama rosība, dekorācijas un mūzika īpaši papildina svētku noskaņu. Meklējot jaunas sajūtas un iespējas, vērts paraudzīties, ko piedāvā tuvākie kaimiņi. Arī tepat – tuvajās ārzemēs – iespējams izbaudīt svētku gaidīšanas laiku un svinības. Ko šajā gada nogalē būtu vērts apmeklēt un apskatīt Lietuvas galvaspilsētā Viļņā?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.