Menu
 

Sestdiena, 08 Decembris 2018

Gundara Vīksnas arhitektu birojā sapņotais kļūst par realitāti

Mūsdienu sabiedrības arhitekta darbu izprot stereotipiski. Valda priekšstats, ka arhitekts zīmē mājas un galvenais viņa uzdevums ir rūpēties par ēku fasāžu dizainu. Taču patiesībā mākslas radīšana ir tikai neliela daļa no arhitektu uzdevumiem. “Es visu mūžu esmu centies darīt lietas, cik labi vien spēju, būt, ja nu ne sekotāju pirmajās rindās, tad vismaz nebūt pēdējais, un tad nevar neielikt visu savu emociju gammu katrā savā darbā. Jo tālāk rit mans darba mūžs, jo vairāk mīlestības esmu iemācījies savos darbos ielikt,” tā par savu darbu saka arhitekts Gundars Vīksna, viena no senākajiem arhitektu birojiem Latvijā vadītājs. Arhitektu birojs Latvijas kultūrvidē ar savu rokrakstu atpazīstams jau vairāk nekā 30 gadus gan Rīgā, gan vēju pilsētā Liepājā.

Arhitektu birojs sniedz sapņu piepildījumu

Arhitektu biroji spēj rast savu klientu sapņu realizāciju dzīvē. Arhitekta G. Vīksnas birojam ir 24 gadu pieredze nozarē, nemitīgi attīstoties ar vairāk nekā 1000 realizētiem projektiem un apmierinātiem klientiem, sniedzot ekonomiski un estētiski augstvērtīgi arhitektūras risinājumus. Gundara Vīksnas arhitektu birojā ikvienai būvei ir racionāls telpu plānojums, tā ir maksimāli funkcionāla un tiek lietderīgi izmantots katrs ēkas kvadrātmetrs. Svarīgākais uzdevums padarīt ēku ilgtermiņā ērtu un mājīgu, kas ir sarežģītākais uzdevums, jo jāatrod balanss starp pasūtītāja vajadzībām un arhitekta estētisko vīziju.

Gundara Vīksnas arhitektu birojā arhitektūru sadala divās daļās. Viena ir pilnībā subjektīva- patīk, vai nepatīk. Savukārt, otra daļa ir objektīvā jeb funkcionālais risinājums. Gundara Vīksnas arhitekti pilda šīs abas funkcijas, jo spēj pasūtītāja ideju, vīziju un domas novirza un realizē ēkas vai iestādes būvniecībā. “Būvprojekts reizēm ir desmit un pat vairāk speciālistu kopīgs darbs. Labi arhitekti, ainavu arhitekti, būvinženieri un uzticami sadarbības partneri ir būtiskākais arguments situācijā, kad būvniecības process kopumā paliek tikai sarežģītāks. Mūsu komanda ir pieredzes un jaunības degsmes apvienojums,” saka G. Vīksna.

Dažādie arhitektu biroja pakalpojumi

Stereotips ir arī uzskats, ka interjera dizains ir tikai gaumīgs telpu noformējums. Patiesībā, tam ir arī liela funkcionāla nozīme, tāpat kā telpu iekārtojumam, mēbeļu izvietojumam un dizainam, paredzot virkni, it kā pašsaprotamu, funkcionālu risinājumu – piemēram, rozešu skaitu un novietojumu vai logu žalūziju izvēli. Gundara Vīksnas arhitektu birojs primāri veido sabiedriskās ēkas. Tā kā tās paredzētas lielam cilvēku skaitam, to projektēšanā ļoti svarīgs ir ne tikai arhitektūras risinājums, bet jo vairāk to funkcionalitāte un droša ekspluatācija. Ir divu veidu dzīvojamās ēkas – savrupmājas un daudzdzīvokļu ēkas, kuru būtiskākais kritērijs ir mājīgums un dzīves telpas komforts. Tikpat svarīga ir arī sava privātā telpa – dzīvoklis, dārzs vai zāliens.

Inženierbūves un ainavu arhitektūra

Inženierbūvju un industriālo ēku projektēšanā nozīmīgs ir to racionāls plānojums, kas balstīts uz tajā paredzēto darbības tehnoloģisko procesu, ražošanas iekārtu izvietojumu, kā arī nepieciešamo komunikāciju pievadīšanu. Ēkas ir vienkāršas un maksimāli funkcionālas. Interjera dizains parasti ir balstīts uz vienotu un nesadrumstalotu dizaina konceptu, kas vijas cauri visai ēkai, visām telpām.

Savukārt, ainavu arhitektu uzdevums ir izveidot ārtelpu. Tā nav tikai vienkāršota teritorijas labiekārtošana, bet kompleksa projektēšana, paredzot teritorijas funkcionālo risinājumu, ar pārdomātu plānojumu, autostāvvietu, piebraucamo ceļu un gājēju celiņu izbūvēm un apstādījumiem, izvērtējot gan funkcionālos, gan telpiskos aspektus.

Kāpēc izvēlēties Gundara Vīksnas arhitektu biroju?

Vienmēr būs kāds, kas procesu virza, kāds, kas nosaka tendences un kāds, kas sekos šai attīstībai un tendencēm, interpretējot tās savā stilā un mēģinot pievienot savu raksturu un pārliecību un sarežģītākais ir rezultātu padarīt funkcionālu un lietotājam ērtu, tādēļ darbs ir izteikti analītisks, jo ēkas funkcija ir tikpat svarīga, kā fasāžu risinājumi. Gundara Vīksnas arhitektu biroja unikalitāte ir projektu realizācija noteiktajā termiņā un noteiktajā budžetā, kas nereti citur nozarē kļūst pat par sekundāru kritēriju.

Biroja raksturlielumi ir uzticamība, profesionalitāte un azarts ikvienā detaļā. G. Vīksnas arhitektu birojs atrodas divās skaistās Latvijas pilsētās – Dīķu ielā 11, Liepājā un Nometņu ielā 46A, Rīgā. Tiekamies!

Lasīt vairāk...

Ķibermanis: Pārējie posmi Siguldai "pienes ūdeni"

  • Publicēts Sports

Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā Siguldā tiek organizēts ļoti augstā līmenī, uzskata latviešu bobslejists Oskars Ķibermanis. Jau ziņots, ka pilota Oskara Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieku ekipāža sestdien Siguldā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa pirmā posma sacensībās, kamēr debitants Ralfs Bērziņš ar stūmēju Dāvi Spriņģi bija dalītā septītā pozīcijā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Kāds ir vidējais Latvijas pedagogs mediju acīm?

Labi un uzticami, bet ar zemu algu, turklāt šajā profesijā trūkst darbinieku – tāds priekšstats par Latvijas pedagogiem veidojas, analizējot preses un ziņu portālu virsrakstus. Gandrīz ceturtajā daļā gadījumu (24%), kad medijos parādās virsraksts, kurā pieminēti pedagogi, tas ir kontekstā ar zemo algu jautājumu, 13% gadījumu – kontekstā ar darbinieku trūkumu profesijā, bet vēl 13% gadījumu – saistībā ar pieredzes stāstiem, kuros šīs profesijas pārstāvji tiek apzīmēti ar tādiem īpašības vārdiem kā “uzticams” un “labs”, liecina Neatkarīgās izglītības biedrības veiktā analīze.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Gaidot Ziemassvētkus, seniori jūtas vientuļāki nekā pārējā sabiedrība

Gada nogalē gaidāmie svētki Latvijas iedzīvotājos raisa atšķirīgas izjūtas, noskaidrots “PNB bankas” veiktajā aptaujā. Lai gan kopumā sabiedrībai Ziemassvētki un gadu mija izteikti saistās ar ģimeniskumu un svētki tiek gaidīti ar prieku un cerībām, vecāka gadagājuma cilvēki svētku priekšvakarā izjūt vientulību, retāk izbauda ģimenisku svētku maltīti un retāk apmeklē publiskos svētku pasākumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.