Menu
 

Ceturtdiena, 13 Decembris 2018

"Lidostas satiksme" sāk sakārtot taksometru pakalpojumu jomu lidostas teritorijā

Pilnsabiedrība “Lidostas satiksme” ir uzsākusi vienotas satiksmes un pasažieru pārvadājumu pakalpojumu organizācijas sistēmas izveidi un tās pirmā posma ieviešanu lidostas “Rīga” teritorijā. Tostarp no 13. decembra tiek mainīta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas kārtība lidostas “P1” autostāvvietas “B” brauktuvē, kas uzlabos gan kopējo transporta plūsmu lidostā, gan arī ilgtermiņā ļaus sakārtot lidostas teritorijā strādājošo taksometru pakalpojumu jomu.

Lasīt vairāk...

"Riekstukalns" atklāj ziemas sezonu

14. decembrī 2018./2019. gada ziemas sezonu uzsāk aktīvās atpūtas komplekss “Riekstukalns” Baldones novadā. Kompleksa pārstāvis Ervīns Kišuro vēsta, ka kalns ticis gatavots jau vairākas nedēļas un nu beidzot būs iespēja to atklāt apmeklētājiem. “Cītīgi gatavojāmies ziemas sākumam un sala laikā izmantojām izdevību sapūst mākslīgo sniegu, kuru saglabājām brīdim, kad laikapstākļi atļaus uzsākt jauno sezonu,” piebilst E. Kišuro.

Lasīt vairāk...

Baleta asociācija aicina uz 25 gadu jubilejas koncertu "Svētki dejai"

2019. gadā Latvijas Profesionālā baleta asociācija svinēs 25 gadu jubileju – tā dibināta 1993. gada 11. decembrī. Lai atzīmētu šo nozīmīgo gadskaitli, asociācija vēlas parādīt savu bijušo un pašreizējo biedru darbības plašo spektru, atskatīties pagātnē, atcerēties padarīto un iezīmēt skatu nākotnē ar jubilejas koncertu “Svētki dejai”, kas 2019. gada 3. februārī notiks VEF Kultūras pils Lielajā zālē, informē pasākuma organizatori.

Lasīt vairāk...

"Rīgas satiksmes" lietā apcietina arī "Saskaņas" sponsoru Krjačeku un "Škoda Transportation" amatpersonu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu arī Čehijas uzņēmuma "Škoda Transportation" amatpersonai Vladislavam Kozakam. Tāds pats drošības līdzeklis piemērots uzņēmējam Aleksandram Krjačekam, kuru šonedēļ aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lietā par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) iepirkumiem, aģentūrai LETA apstiprināja Krjačeka advokāts Valdis Ulmanis.

Lasīt vairāk...

Latvijā vidēji cilvēks sociālajos tīklos pavada vairāk nekā divas stundas dienā

Sociālie mediji mobilajos telefonos ļauj cilvēkiem jebkurā vietā un laikā ātri saņemt informāciju, zibenīgi ar to dalīties un apzināt plašo izklaides iespēju un sociālo aktivitāšu klāstu. Šiem nenoliedzami pozitīvajiem aspektiem tomēr ir savi ne tik labvēlīgie blakusefekti. CSDD uzsāktās kampaņas “Izkāp no telefona!” ietvaros, cīnoties pret mobilo telefonu lietošanu pie stūres, izgaismojas paši drūmākie.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Finanšu situācija šogad uzlabojusies trešdaļai Latvijas iedzīvotāju

Aizejošais 2018. gads Latvijai bijis ekonomiskās izaugsmes gads – audzis iekšzemes kopprodukts, nodarbinātības līmenis, darba samaksa valstī, kā arī piedzīvota vērienīga nodokļu reforma, kas īstenota ar mērķi vairot gan valsts, gan iedzīvotāju labklājību. Lai gan ekonomikas eksperti šo gadu finanšu jomā vērtē pozitīvi, Latvijas iedzīvotāji ir krietni piesardzīgāki un viņu noskaņojums nav tik optimistisks. Teju puse jeb 42% iedzīvotāju uzskata, ka viņu finanšu situācija šajā laikā nav būtiski mainījusies, un tikai 28% – ka tā ir uzlabojusies, liecina “Swedbank” Finanšu institūta veiktais pētījums.

Lasīt vairāk...

Par ģimenēm draudzīgāko pašvaldību Latvijā šogad atzīts Olaines novads

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētajā konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” galveno titulu un 30 000 eiro balvu ieguvusi Olaines novada pašvaldība. Savukārt 15 000 eiro balvu saņēma un 1. vietu deviņu republikas pilsētu pašvaldību grupā izcīnīja Daugavpils pilsētas pašvaldība, 21 reģionālas nozīmes attīstības centra novadu pašvaldību grupā – Preiļu novada pašvaldība, bet 89 novadu pašvaldību grupā – Ikšķiles novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.