Menu
 

Otrdiena, 04 Decembris 2018

"Škoda Vagonka": "Talgo" piedāvātā cena PV elektrovilcienu iegādes iepirkumā ir pārāk augsta

Pasažieru pārvadātāja "Pasažieru vilciens" (PV) elektrovilcienu iegādes iepirkumā par uzvarētāju atzītajam Spānijas uzņēmumam "Talgo" ir nepietiekama pieredze, kvalifikācija un tā piedāvātās izmaksas uz vienu elektrovilciena sēdvietu gadā ir pārāk augstas, lai uzņēmums uzvarētu šajā iepirkumā, otrdien žurnālistiem teica "Škoda Vagonka" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Festivālā "Riga Symphony" piedalīsies 300 dalībnieku

Šonedēļ – no 6. līdz 10. decembrim – Rīgā norisināsies septītais festivāls “Riga Symphony”. Uz to šogad ieradušies 300 dalībnieku, tostarp – 150 jaunieši un bērni no 32 pasaules valstīm. Festivāla laikā viņi iepazīs Latvijas un Rīgas kultūras un vēsturisko mantojumu, kā arī piedalīsies festivāla programmā: vokālajā konkursā, meistarklasēs un radošajos pasākumos, labdarības koncertos un svinīgajā galā koncertā.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. ANO Globālais migrācijas pakts – kāpēc Latvijai nebūtu jāpievienojas

Neskatoties uz faktu, ka ANO Globālo migrācijas kompaktu (turpmāk – Pakts) plānots apstiprināt jau 11. decembrī, līdz pat Nacionālās apvienības (NA) aicinājumam tam nepievienoties, neviens neuzskatīja par nepieciešamu Paktu vispār apskatīt. Nav brīnums, ka tagad, nedēļu pirms dienas, kad jāpieņem lēmums, sabiedrībā, Saeimā un valdībā plosās pamatīga viedokļu vētra.

Lasīt vairāk...

Zvejniekciemā pasta pakalpojumus pielāgo reālajam pieprasījumam

Zemā pasta pakalpojumu pieprasījuma dēļ Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā no 2019. gada 2. janvāra tiek mainīts Zvejniekciema Pasta nodaļas darbības modelis un darbalaiks, pielāgojot to iedzīvotāju reālajām vajadzībām. Turpmāk Zvejniekciemā visi pasta pakalpojumi katru darbdienu no plkst. 13.00 līdz 14.00 tiks nodrošināti līdzšinējā pasta pakalpojumu sniegšanas vietā kultūras nama “Zvejniekciems” telpās Atpūtas ielā 1b vai arī iedzīvotāji varēs izvēlēties tos saņemt pie pastnieka savā dzīvesvietā.

Lasīt vairāk...

Turpmāk Baložos atkritumu savākšanas punkti būs pieejami tikai ar kodu atslēgām

Lai Baložu pilsētā novērstu situāciju, kad iedzīvotāji izmet sadzīves atkritumus sev nepiederošajos atkritumu savākšanas punktos un līdz ar to palielina kopējo atkritumu apjomu, par kuru izvešanu maksā daudzdzīvokļu māju īpašnieki, SIA “Baložu Komunālā saimniecība” (BKS) uzdevumā no 10. decembra līdz Ziemassvētkiem tiks iežogoti visi BKS apsaimniekotie atkritumu savākšanas punkti.

Lasīt vairāk...

Kalni gaida slēpotājus

Kaut gan laika prognozes šai nedēļai sola atkusni, nevajag bēdāt – īstā ziema vēl tikai sāksies. Arī Pierīgas slēpošanas kalni gatavojas vērt vaļā trases slēpotājiem.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Gobzems mēģina radīt priekšnoteikumus Pabrika nominācijas neiespējamībai

Ministru prezidenta amatam nominētais Aldis Gobzems (KPV LV) mēģina radīt visus priekšnoteikumus, lai partiju apvienības "Attīstībai/Par!" politiķi Arti Pabriku premjerministra amatam nominēt nebūtu iespējams vai arī viņš pats atteiktos no šī goda, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra.

Lasīt vairāk...

Prezentēs grāmatu par Ķekavas novada personībām

7. decembrī plkst. 18.00 Doles tautas namā Ķekavā tiks prezentēta ķekavietes Dzintras Maļinovskas grāmata “Ķekavas novada personības”, tajā apkopoti 62 novadnieku dzīvesstāsti, kuri saņēmuši dažādus apbalvojumus par savu darbu novada un valsts labā. Grāmatas izdošanu līdzfinansējusi Ķekavas novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.