Menu
 

Otrdiena, 16 Jūlijs 2019

Moduļu ēkā Carnikavā iemūrēta laika kapsula

Otrdien, 16. jūlijā, Carnikavā moduļu izglītības iestādes ēkas pamatos tika iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Kapsula tika ierakta, piedaloties Carnikavas novada domes priekšsēdētājai Daigai Mieriņai, Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājai Inārai Stalidzānei un projektu vadītājam Kasparam Šteinbergam, būvvaldes vadītājam Aināram Grikmanim un ainavu arhitektei Maijai Geidānei, projekta autoriem – arhitektiem Ievai Rītai un Aivaram Rītam, būvuzņēmēja SIA “Ventars” valdes loceklim Mārim Klintam, būvdarbu vadītājiem Jānim Šubinam un Jānis Veckalnam, kā arī SIA “Marčuks” atbildīgajam būvuzraugam Aleksandram Marčukam un būvuzraugam Ralfam Grauzem.
Lasīt vairāk...

Rojā gaidāma koncertprogrammas "Mīlestība" pirmizrāde; koncerti skanēs arī Pierīgā

Piektdien, 19. jūlijā, jaunuzceltajā Rojas estrādē notiks koncertprogrammas “Mīlestība” pirmizrāde – latviešu komponistu mūziklu un rokoperu skaistāko skaņās tērpta atzīšanās divos cēlienos. Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālā teātra dziedošie aktieri Marija Bērziņa, Zane Dombrovska, Madara Botmane, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Raimonds Celms un Egils Melbārdis, kurš iejutīsies arī koncerta vadītāja lomā. Jūlijā un augustā koncerti skanēs arī citās Latvijas vietās, tostarp Stopiņu novadā un Ikšķilē.

Lasīt vairāk...

Foto: Ar gadatirgu un dažādām aktivitātēm Carnikavā aizvadīti Zvejnieksvētki

13. jūlijā Carnikavā aizvadīti Zvejnieksvētki – visas dienas garumā gadatirgū varēja iegādāties amatnieku darinājumus un novada uzņēmēju produkciju, Gaujmalā notika izbraucieni ar vēsturisko zvejnieku laivu un sporta spēles, bet pēcpusdienā un vakarā Gaujmalā viesi varēja baudīt dejotāju lielkoncertu un ārzemju kantri grupu uzstāšanos, informē Carnikavas tautas nama "Ozolaine" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Madara Lapa: Prokurora darbā svarīgs ir gan likums, gan cilvēcība

Siguldiete Madara Lapa atceras, ka jau no bērnības izjutusi vēlmi iestāties par taisnīgumu. Pēc Siguldas Valsts ģimnāzijas absolvēšanas meitenei bija skaidrs, ka jāturpina mācības Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. "Man ir vieglāk cilvēkus apsūdzēt, nekā aizstāvēt," saka Madara, kura jau vairāk nekā divus gadus ir prokurores amatā. "Rīgas Apriņķa Avīze" tikās ar Madaru, lai iztaujātu viņu par prokurores darbā gūtajām atziņām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.