Menu
 

Trešdiena, 17 Jūlijs 2019

Izsludināts konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu reģionālajā autobusu maršrutu tīklā

17.jūlijā Iepirkumu uzraudzības birojs ir akceptējis iepirkuma par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021. līdz 2030. gadam izsludināšanu un publicējis paziņojumu mājaslapā. Tādējādi no šodienas līdz 9. septembrim pretendenti varēs sagatavot un iesniegt Autotransporta direkcijai (ATD) savu piedāvājumu par regulāru pasažieru pārvadājumu nodrošināšanu ar autobusiem 16 maršrutu tīkla daļās.

Lasīt vairāk...

Viedoklis: Kā novērst reģionu sociālekonomisko panīkumu?

Sabiedrības diskusiju centrā ir nonācis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvātais administratīvi teritoriālās reformas (ATR) risinājums.* Tas paredz apjomīgāku un viendabīgāku pašvaldību izveidi un efektīvāku pārvaldību, kas ļaušot būtiski ietaupīt līdzekļus. Tomēr šis plāns nerisina galveno Latvijas attīstības problēmu – sociālekonomisko sarukšanu. Latvijā tā izpaužas ar panīkumu attālajos reģionos, ko galvaspilsētas izaugsme nespēj kompensēt.

Lasīt vairāk...

Nākamnedēļ Dzintaru koncertzālē norisināsies piektais "Jūrmalas festivāls"

No 23.līdz 28. jūlijam ar sešiem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies piektais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalni, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisu Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas simtgades Jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Lasīt vairāk...

Asociācija: Vienota pašatteikušos personu reģistra izveide būtiski mazinās azartspēļu atkarības riskus

Ministru kabineta atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie noteikumi par vienota pašatteikušos personu reģistra izveidi ļaus ikvienam cilvēkam sevi atturēt no azartspēļu spēlēšanas un būtiski mazinās azartspeļu atkarības riskus, atzina Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) prezidents Arnis Vērzemnieks.

Lasīt vairāk...

IZM neatbalsta ideju reemigrējušo ģimeņu bērniem skolās nodrošināt pārejas periodu, šajā laikā neliekot vērtējumu

Adaptācijas laiku reemigrējušo ģimeņu bērniem izglītības iestāde noteikti var paredzēt, tomēr nav iespējams, ka skolēns nesaņem vērtējumu vienu mācību gadu, kā piedāvā eksperte Ieva Reine, sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta vecākā eksperte Olita Arkle.

Lasīt vairāk...

Pavļuts: Vairāku iemeslu dēļ koalīcijā vērojama spriedze, bet valdības stabilitāte nav fundamentāli apdraudēta

Vairāku iemeslu dēļ koalīcijā jau zināmu laiku vērojama spriedze, bet nav redzams fundamentāls apdraudējums Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības stabilitātei, aģentūrai LETA pauda "Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Šogad atlīdzībās par akmeņu un šķembu bojātiem auto vējstikliem izmaksāts jau vairāk nekā miljons eiro

Katra ceturtā šogad pieteiktā KASKO atlīdzība ir par bojātu automašīnas vējstiklu, liecina apdrošināšanas sabiedrības “Balta” dati. Salīdzinot ar situāciju ziemas mēnešos, jūnijā grants, šķembu un akmeņu apskādētu vējstiklu skaits ir pieaudzis par 50%. Kopumā šogad atlīdzībās par vējstiklu bojājumiem “Balta” auto īpašniekiem izmaksājusi jau 1,2 miljonus eiro, vidējās atlīdzības apmērs par bojājumu ir 500 eiro.

Lasīt vairāk...

Profesors: Labi un kvalificēti juristi ir un būs nepieciešami vienmēr

Latvijā juristu pārprodukcijas šobrīd noteikti nav. Labi un kvalificēti juristi ir un būs nepieciešami vienmēr. Ja ielūkojamies, piemēram, Nodarbinātības valsts aģentūras mājas lapā, tad redzēsim, ka ir daudz vakanču, kas attiecas tieši uz juridiskajām profesijām, turklāt gan privātajā sektorā, gan valsts pārvaldē, piemēram, Latvijas Republikas Saeimā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.