Menu
 

Sestdiena, 06 Jūlijs 2019

"Swedbank": Sabiedrības zināšanas par pensiju 2. līmeni ir viduvējas vai sliktas

Kā liecina "Swedbank" veiktā aptauja, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju (39%) savas zināšanas par pensiju 2. līmeni vērtē kā viduvējas – zina, kas pārvalda pensijas plānu, bet tā rezultātiem līdzi neseko. Taču trešdaļa (29%) pat nezina, kas ir viņu pensijas plāna pārvaldītājs, un kopumā zināšanas vērtē kā sliktas. Tikai desmitā daļa aptaujāto (13%) izprot pensiju 2. līmeņa nozīmību un regulāri seko līdzi izvēlētā plāna ienesīgumam, kā arī pēc vajadzības to maina.

Lasīt vairāk...

Juris Ulmanis. Uz Grenlandi – pēc pērlēm. Fragmenti no topošās grāmatas (8)

Ar šo arī beidzam publicēt fragmentus no Jura Ulmaņa topošās grāmatas "Uz Grenlandi – pēc pērlēm", kas nāks klajā vasaras vidū apgādā "Laika grāmata". Šeit publicētajās nodaļās, blakus ceļojuma aprakstam, arī fragmenti no Jura biogrāfijas, iemesli Grenlandes izvēlei, pavisam vienkāršas dzīvošanas un cilvēku savstarpējo attiecību lietas. 

Lasīt vairāk...

Pētījums: Aptuveni ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju mājokļa drošību uztic suņiem

Aptuveni ceturtā daļa (23%) Latvijas iedzīvotāju mājokļa un tajā esošo mantu drošību uztic suņiem, liecina "Gjensidige Latvija" veiktā pētījuma* dati. Kinologi apstiprina, ka suns nudien var reizēm palīdzēt aizbaidīt zagļus, taču mūsdienās pārsvarā iedzīvotāji suņus uztver kā ģimenes locekļus nevis drošības līdzekli. Apdrošinātāju novērojumi liecina, ka sargsuņus mājās pamazām tomēr aizstāj elektroniskie drošības līdzekļi – signalizācija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.