Menu
 

Ceturtdiena, 11 Jūlijs 2019

Tīrākie Latvijas ezeri ir Ummis Carnikavas novadā un Mazuikas ezers Ādažu novadā

  • Publicēts Vide

Tīrākie Latvijas ezeri ir Ummis Carnikavas novadā un Mazuikas ezers Ādažu novadā, kas ir arī nozīmīgas Dormaņa lobēlijas atradnes gan Latvijas, gan Baltijas mērogā. Tieši lobēliju-ezereņu ezeri, kas ir tikai 1% no Latvijas ezeriem, ir Latvijas saldūdeņu “zelta fonds”. Tajos sastopamas dzidru ūdeņu indikatorsugas, piemēram, Latvijā vienīgā savvaļā augošā lobēlija – Dormaņa lobēlija.

Lasīt vairāk...

Tiesai atkārtoti būs jāskata LNOB strīds ar "Tvnet" par viedokļrakstu

Augstākās tiesas (AT) Civillietu departaments šonedēļ atcēlis Rīgas apgabaltiesas 2017.gada spriedumu, ar kuru daļēji apmierināta Latvijas nacionālās operas un baleta (LNOB) prasība pret portālu "Tvnet", piedzenot no portāla 50 000 eiro saistībā ar "Tvnet" publicētu viedokļrakstu par telpu izīrēšanu Krievijas mākslinieka privāta pasākuma rīkošanai.

Lasīt vairāk...

Pēc vērienīgas rekonstrukcijas Olainē durvis vērs medicīnas iestāde "OlainMed"

12.jūlijā Olainē pēc apjomīgas rekonstrukcijas savas durvis vērs farmācijas uzņēmuma “Olainfarm” meitas uzņēmums SIA “OlainMed”, kas sniedz daudzprofila medicīnas pakalpojumus. Investīcijas rekonstrukcijas projektā bijušas vairāk nekā pusmiljona eiro apjomā, informēja “OlainMed” valdes priekšsēdētāja Viktorija Zefīrova-Tačinska.

Lasīt vairāk...

Advokāte: Melīgi apgalvot, ka juriskonsulta profesija nav nepieciešama

2021.gadā visi topošie juristi, neatkarīgi no izvēlētās augstskolas, pirmo reizi kārtos vienoto juristu kvalifikācijas eksāmenu. Tie būs studenti, kuri sākuši studijas 2019. gada rudenī. Lai gan valda liela neziņa par to, kā eksāmens izpaudīsies, tam noteikti nevajadzētu atturēt jauniešus izvēlēties jurista profesiju. Studentiem, kuri ir atbildīgi apmeklējuši nodarbības un mācījušies, nebūs pamata satraukumam.

Lasīt vairāk...

Jānis Ozols: Galvaspilsēta paliks bez pārmaiņām

Rīga šobrīd nonākusi neparastā situācijā – pilsēta palikusi bez tās vadītāja. Uz vakanto krēslu pošas divi kandidāti – viens pārstāv koalīciju, otrs – opozīciju. Lai gan sākotnēji var šķist, ka balsojums par abiem kandidātiem būs izšķiršanās, vai domes vadība nonāks opozīcijas vai paliks līdzšinējās koalīcijas rokās, vai Rīgā notiks kardinālas pārmaiņas, patiesībā nopietnas izmaiņas pie esošā deputātu sastāva nav iespējamas, neatkarīgi no mēra uzvārda.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.