Menu
 

Otrdiena, 17 Augusts 2021

Noslēgušās orientēšanās sacensības "Siguldas kauss 2021"

  • Publicēts Sports

Aizvadītajās brīvdienās Lielstraupes pusē noritēja Latvijas kausa orientēšanās sportā 10. un 11.posms – "Siguldas kauss 2021". Visās vecumgrupās startēja vairāk nekā 500 dalībnieku. Dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja lietuviete Sandra Pauzaite (“Dainava OK”), savukārt starp vīriem vidējā distancē uzvaru guva Edgars Bertuks (“Alūksne OK”), bet garajā distancē uzvarēja Alvis Reinsons (“Mežmalas/Madona”), informē Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Lasīt vairāk...

Jaunajam mācību gadam visos izglītības posmos jāsākas klātienē; pamatskolas skolēni bez Covid-19 negatīva testa būs jāmāca vecākiem

Jaunajā 2021./2022.mācību gadā no 1.septembra klātienes mācībās drīkstēs piedalīties tikai tie skolēni un izglītības darbinieki, kuri digitālā vai papīra formātā varēs uzrādīt sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu, savukārt pārējiem būs jārēķinās ar zināmām grūtībām un izaicinājumiem.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Pilsētu un novadu ekonomikas sekmes pandēmijas laikā nosaka nozaru struktūra un spēja piesaistīt investīcijas

Latvijas pilsētu un novadu ekonomikas sekmes pandēmijas apstākļos nosaka to nozaru struktūra un spēja piesaistīt investīcijas. Pateicoties augstas pievienotās vērtības pakalpojumu un augsto tehnoloģiju rūpniecības lielajai lomai ekonomikā, starp izaugsmes līderiem pērn bija Ķekavas un Līvānu novads. Savukārt spēja piesaistīt investīcijas tradicionālajās pārtikas un kokapstrādes nozarēs, pagājušajā gadā vietu pirmajā sešiniekā nodrošināja Limbažu, Ādažu, Kuldīgas un Smiltenes novadam. Pateicoties diversificētajai rūpniecībai, pandēmiju labi izdevies pārvarēt arī Saldus un Dobeles novadam, par pētījuma rezultātiem informē “Luminor” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Pirmsskolas vadītāja: Bērniem jāļauj pašiem izvēlēties draugus

Labākais draugs vai pirmā mīlestība jau bērnudārzā? Pareiza pedagogu un vecāku reakcija šādā situācijā var būtiski ietekmēt bērna izpratni par savstarpējām attiecībām. Tikpat būtiski ir spēt izvērtēt, vai bērns ir vērsts uz komunikāciju ar citiem vienaudžiem vai daudz labāk jūtas vienatnē. Privātās pirmsskolas “Patnis” vadītāja Elīna Kazanova stāsta, ka arī pirmsskolā iegūtā draudzība var būt ļoti noturīga un, ja pirmā pieredze ar draugiem būs pozitīva, vairosies bērna pārliecība par sevi un drošības sajūta, ienākot citā vidē, piemēram, skolā.

Lasīt vairāk...

Carnikavā atklāta starptautiska izstāde par zvejniecības tradīcijām dažādos Eiropas reģionos

Carnikavas Novadpētniecības centrā atklāta starptautiskā fotoizstāde “Zvejnieku kopienu mantojums” ar zvejniecības kultūras liecībām dažādos Eiropas reģionos, kas saglabājušās un dzīvo mūsdienās. Izstādē ir izstādīti 24 starptautiska fotokonkursa labākie darbi no astoņu Eiropas valstu reģioniem – Latvijas, Spānijas, Portugāles, Itālijas, Kipras, Vācijas, Grieķijas un Nīderlandes, informē Rīgas plānošanas reģiona pārstāve Inese Ozoliņa.

Lasīt vairāk...

Foto: Laivu mājas kapelā Carnikavā varēs nakšņot svētceļnieki

Iesaistoties Santjago ceļa veidošanai Latvijā, Ādažu Evaņģēliski luteriskā draudze Laivu mājas kapelu ir aprīkojusi ar vairākām gultām, dažādiem plauktiem; tajā ir duša, ledusskapis, ārā ir uzstādāmi galdi ar saules un lietus sargiem atpūtai, ir uzstādīta mājiņa Camino ceļa zīmodziņa glabāšanai, kas jau izpelnījusies ievērību ceļotāju un blogeru vidū kā radošs risinājums. Pirmie svētceļnieki jau nakšņojuši. Projekts tika realizēts ar Carnikavas pagasta iniciatīvas "Sabiedrība ar dvēseli 2021" atbalstu.

Lasīt vairāk...

Jau šonedēļ gaidāms riteņbraukšanas sacensību "S!-Velo 2021" pirmais posms

  • Publicēts Sports

Ceturtdien, 19.augustā, no plkst. 18.00 līdz 19.30 Fischer slēpošanas centrā tiks dots starts “S!-Velo 2021” sacensību pirmajam posmam, savukārt 2.septembrī noritēs sacensību otrais un noslēdzošais klātienes sacensību posms. Tomēr arī pēc tam būs iespēja sacensties, jo visu septembri noritēs virtuālās “S!-Velo 2021” sacensības, kur varēs regulāri trenēties un krāt nobrauktos kilometrus. Būs arī koptreniņi trenera vadībā un loterija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.