Menu
 

Ceturtdiena, 26 Augusts 2021

Satiksmes ministrs un "Rail Baltica" ieviesēji Ķekavā pārrunā "Rail Baltica" Pierīgas posmu projektēšanas gaitu

Noslēdzot novadu pašvaldību apmeklējumus, satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar “Rail Baltica” projekta ieviesējiem ceturtdien apmeklēja Ķekavas novada pašvaldību, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Darba tikšanās laikā ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Juri Žilko, pašvaldības deputātiem un speciālistiem tika pārrunāta “Rail Baltica” pamata trases posma caur Rīgu un Rīgas apvada projektēšanas gaita, kā arī apspriesta reģionālo mobilitātes punktu attīstība Ķekavā un Baldonē, informēja Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Ādažos pirmizrādi piedzīvos deju ansambļa "Daiļrade" folkbaleta izrāde "Cik Saules mūsos"

Sestdien, 4.septembrī, pulksten 21.00 aktīvās atpūtas, sporta un kultūras svētku ietvaros Ādažu Sporta centra stadionā deju ansamblis (DA) "Daiļrade" skatītājiem prezentēs folkbaleta izrādi "Cik Saules mūsos". Izrādes saturiskā vēstījuma centrā būs mūsdienu cilvēka sastapšanās ar seno latviešu dievību – Saules, Mēness un Pērkona – pasauli.

Lasīt vairāk...

Adrija Kasakovska: Tiesneša amats ir jurista karjeras virsotne

Tiesu sistēma attīstās, un problēmas – tiesvedības procesu un nolēmumu kvalitāte, lietu izskatīšanas termiņi – tiek risinātas, saka Latvijas Tiesnešu biedrības prezidente Adrija Kasakovska, uzsverot, ka tiesneša amats ir jurista karjeras virsotne. Nekad nebūs ideālas tiesas un ideāla tiesneša – tā ir nepārtraukta attīstība.

Lasīt vairāk...

Siguldā kopš gada sākuma par 60% palielinājies bioloģisko atkritumu šķirotāju skaits

  • Publicēts Vide

Par spīti tam, ka Sigulda ir pilsēta, kurā daudziem iedzīvotājiem ir plašas iespējas pie mājas veidot komposta vietas, nošķirojot pārtikas un zaļos dārza atkritumus no kopējās sadzīves atkritumu masas, arvien vairāk cilvēku izvēlas arī individuālos risinājumus šo atkritumu šķirošanai. Kā liecina vides apsaimniekošanas uzņēmuma Siguldas pilsētas SIA "Jumis" pēdējie dati, speciālos konteinerus bioloģisko atkritumu šķirošanai Siguldā šobrīd izmanto jau 106 mājsaimniecības, kas ir par teju 60% vairāk nekā šā gada sākumā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Baltijas iedzīvotāji visbiežāk sapņo par sava mājokļa un automašīnas iegādi

Ja būtu pieejama papildu nauda, tad Baltijas iedzīvotāji to visvairāk vēlētos izmantot, īstenojot savu sapni par dzīvokļa iegādi, esošā mājokļa remontam, ceļojumiem vai automašīnas iegādei, liecina “Luminor” bankas veiktā aptauja Baltijas iedzīvotāju vidū. Gados jaunāki cilvēki vēlas iegādāties savu mājokli, bet gados vecāki to vēlētos iztērēt ceļojumiem, automašīnas iegādei vai veselības uzlabošanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.