Menu
 

Trešdiena, 11 Augusts 2021

"Rail Baltica" ieviesēji ar Olaines novada pašvaldību pārrunā projekta aktualitātes

Turpinot apmeklēt pašvaldības, kuras skar “Rail Baltica” projekta ieviešana, otrdien, 10.augustā, Satiksmes ministrijas pārstāvji kopā ar globālā projekta koordinatoru un kopuzņēmumu AS “RB Rail” un SIA “Eiropas dzelzceļa līnijas” apmeklēja Olaines novada pašvaldību un tikās ar domes vadību un pašvaldības atbildīgajiem speciālistiem, informē Olaines novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

VARAM: Mārupes novada pašvaldība joprojām nespēj nodrošināt dalītās atkritumu savākšanas sistēmu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasa Mārupes novada domei līdz 1.septembrim iesniegt rīcības plānu dalītās atkritumu savākšanas sistēmas izveidei un pilnveidošanai Mārupes novadā, ietverot konkrētus pasākumus, indikatorus to izpildes novērtēšanai un pasākumu īstenošanas termiņus, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

Auziņš: Pastāvīga mācīšanās mūsdienās ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa

Pētījumu centra “SKDS” šā gada jūnijā veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja par attieksmi jautājumos, kas saistīti ar pastāvīgu nepieciešamību mācīties un mūžizglītības tēmas aktualitāti, liecina – pārliecinoši lielākā daļa jeb 96% respondentu piekrīt, ka jaunas zināšanas un prasmes ir nepieciešams apgūt visa mūža garumā. Vienlaikus vairāk nekā puse jeb 54% respondentu atzina, ka nejūtas droši par to, vai līdz pensijas vecuma sasniegšanai varēs nostrādāt savā esošajā profesijā, neapgūstot jaunas zināšanas un prasmes, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

"Rail Baltica" ieviesēji ar Ropažu novada pašvaldību pārrunā "Rail Baltica" projektēšanas gaitu Rīgas apvada posmā

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar “Rail Baltica” projekta ieviesējiem 11.augustā apmeklēja Ropažu novada pašvaldību, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Darba tikšanās laikā ar Ropažu novada domes priekšsēdētāju Vitu Paulāni, pašvaldības deputātiem un speciālistiem tika pārrunāta “Rail Baltica” projektēšanas gaita Rīgas apvada posmā un apspriesta mobilitātes punkta attīstība Sauriešos, informē Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Ministru kabinets apstiprina finansējuma piešķiršanu austrumu robežas infrastruktūras izbūvei

Otrdien, 10.augustā, Ministru kabinets (MK) piešķīra finansējumu Latvijas Republikas valsts ārējās robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvei nelikumīgas robežšķērsošanas novēršanai. Iekšlietu ministrijai uzdots meklēt jaunu būvnieku robežas infrastruktūras izbūvei, par ko pirms lēmuma pieņemšanas jāinformē valdība, vēsta ministrijā.

Lasīt vairāk...

"Olainfarm" mazākuma akcionāri: FKTK prettiesiskais lēmums var kaitēt visiem akcionāriem

"Pretēji AS "AB City" publiski paustajam mūsu mērķis nav likt šķēršļus obligātajam atpirkumam kā tādam, mēs ceļam trauksmi par to, ka netiek ievērotas procedūras un pieņemti kļūdaini lēmumi, kas galu galā var kaitēt visu akcionāru interesēm," kopīgā paziņojumā uzsver mazākuma akcionāri Mārcis Judzis un Agris Auce. Tāpat mazākuma akcionāri pauž neizpratni un sašutumu par Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) attieksmi.

Lasīt vairāk...

Pianiste Dzintra Erliha skaņas redz krāsās

Nacionālā ierakstu kompānija “Skani” laidusi klajā jaunu latviešu kamermūzikas albumu “Ēnu spēles upē” / “Shadow Games in the River”, ko ieskaņojis “Trio Ambre”: flautiste Ilona Meija, čellists Ivars Bezprozvanovs un pianiste Dzintra Erliha. Notikuši arī albuma prezentācijas koncerti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.