Menu
 

Pirmdiena, 07 Septembris 2020

Foto: Pasākumu "Satiec savu meistaru!" nedēļas nogalē apmeklējuši ap 3000 interesentu

No 4. līdz 6.septembrim visā Latvijā norisinājās ikgadējais pasākums "Satiec savu meistaru!", kura laikā ikvienam bija iespēja izmēģināt dažādus amatus, tostarp aušanu, izšūšanu, knipelēšanu, klūgu pīšanu, svilpaunieku darināšanu, pērļošanu, ieklausīties vērtīgās lekcijās par garšaugiem un ārstniecības augiem, izdziedāties un gūt iemaņas tradicionālo instrumentu spēlē.

Lasīt vairāk...

Valsts policijas pārbaudēs Jūrmalā par narkotiku glābāšanu aizturētas divas personas

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem naktī no 4. uz 5. septembri Jūrmalas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā rīkoja profilaktiskos pasākumus ar mērķi pārbaudīt, kā izklaides un sabiedriskās ēdināšanas vietas ievēro epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Lasīt vairāk...

Pūce: Pašvaldībām jānodrošina plašākas iespējas domes sēdes organizēt attālināti

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) iesniedzis Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā priekšlikumus likumprojektam “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām””, kas paredz arī turpmāk iespēju domes un komitejas sēdes noturēt attālināti un arī turpmāk atļaut rīkot sēdes videokonferenču režīmā.

Lasīt vairāk...

Trīs veidi, kā veicināt bērna uzmanību un atbildību pret savām mantām skolā

Skolas gaitu uzsākšana ir nozīmīgs solis bērna dzīvē – tas ir jauns sākums un jauna pieredze, kas skaidri liecina par to, ka bērns pieaug. Ejot skolā, bērnam ir jāuzņemas būtiska atbildība un, īpaši jaunāko klašu skolēniem, pēc vieglprātīgas vasaras nereti ir grūtības ieiet skolas ritmā. Aizmirsti sporta vai deju apavi, mācību piederumi, pat nozaudēta skolas soma – tās ir lietas, ar kurām ikdienā nereti sastopas jaunāko klašu skolēnu vecāki.

Lasīt vairāk...

Starptautiskā keramikas mākslas simpozija ietvaros Ikšķilē atklās keramikas cepli

No 8. līdz 17. septembrim Latvijas Mākslas akadēmija rīko starptautisku keramikas mākslas simpoziju “Dialogs 2020”. Šogad simpozijā piedalās 23 mākslinieki un mākslas augstskolu studenti no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Vācijas un  Latvijas. Organizatori informēja, ka programmā paredzēts radošais darbs, pieredzes apmaiņa, paraugdemonstrējumi un meistarklases.

Lasīt vairāk...

Vienības braucienā starp labākajiem arī Ķekavas, Carnikavas un Baldones riteņbraucēji

  • Publicēts Sports

Svētdien Siguldā četrās dažādās distancēs aizvadīts gada lielākais velo notikums valstī – Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens. Vērienīgais pasākums krāšņi un sportiski azartiski atzīmēja savu 30. dzimšanas dienu. Kā jubilejas reizē pienācās, rīkotāji bija parūpējušies par lieliskām distancēm un aktivitātēm bagātīgu sacensību centru. Cienījamākais dalībnieks šogad bija Edgars Račis, kurš šogad svinēs savu 91.dzimšanas dienu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.