Menu
 

Ceturtdiena, 17 Septembris 2020

Blaka: Eiropas čempionāta spēles pludmales volejbolā piektdien plānots aizvadīt citos laukumos

  • Publicēts Sports

Nepiemērotu laika apstākļu dēļ Eiropas čempionāta pludmales volejbolā piektdienas, 18.septembra, spēles tiek plānots aizvadīt citos laukumos, cerot sestdien un svētdien atgriezties ierastajā Jūrmalas pludmales volejbola stadionā, sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja viens no turnīra organizatoriem Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valdes loceklis Andris Blaka.

Lasīt vairāk...

Uzņēmēja: Biznesa ideja radās, pastaigājoties pļavā

Liela daļa no mums kaut reizi dzīvē ir mēģinājuši kaltēt lapas vai ziedus, ieliekot tos starp grāmatas lapām. Kādam šie ziedi ir pārtapuši apsveikuma kartiņā vai skaistā vizuālās mākslas darbā, kādam – palikuši aizmirsi starp grāmatas lapām, bet māksliniece, uzņēmēja un Biznesa augstskolas “Turība” absolvente Nadežda Leitāne spējusi šo nodarbi pārvērst biznesā. Ar viņas gādību ziedi no Latvijas pļavām dažādos mākslas darbus tiek eksportēti uz Lietuvu, Baltkrieviju, Moldovu un ASV.

Lasīt vairāk...

FID: KNAB un IDB prioritāri jāizmeklē lietas, kurās kukulis vai iespējamie zaudējumi pārsniedz 100 000 eiro

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un Iekšējās drošības birojam (IDB) prioritāri būtu jāizmeklē kriminālprocesi pret amatpersonām, kuras ieņem atbildīgu stāvokli un, ja kukuļa apmērs vai iespējamie zaudējumi pārsniedz 100 000 eiro, liecina Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) sagatavotās "Noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanas prioritātes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā"

Lasīt vairāk...

Ivars Kalviņš: Nevienas zāles nav nekaitīgas cilvēkam

Biškopji jau vairākus gadus ceļ trauksmi par to, ka Latvijā izzūd vairākas bišu sugas, piemēram, Eiropas tumšā medus bite. Pamatojoties uz visā pasaulē veiktiem pētījumiem, bitenieki atgādina, ka pie bišu saimju straujā sarukuma vainīgi ir pesticīdi, ar kuriem lauksaimnieki apsmidzina laukus. Tas, ko bites paveic dabā, ir daudz vairāk par medus vākšanu. Apputeksnējot 170 tūkstošus augu sugu, bites nodrošina 200 tūkstošu dzīvnieku sugu izdzīvošanu. Rūpējoties par bitēm, mēs faktiski izglābjam lielu daļu visas dzīvās dabas, tā nodrošinot bioloģisko daudzveidību.

Lasīt vairāk...

Valsts policija satiksmes dalībniekus uzraudzīs ar drona palīdzību

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvalde satiksmes uzraudzīšanai ir iegādājusies bezpilota lidaparātu jeb dronu, kas sevi ir pierādījis jau tā darbības pirmajās dienās – trešdien aptuveni stundas laikā ir fiksēti seši agresīvie braucēji, vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Lasīt vairāk...

Aicina Siguldas un Mālpils novadu iedzīvotājus pieteikt elektroiekārtu bezmaksas izvešanu

  • Publicēts Vide

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumiem Siguldas pilsētas SIA “Jumis” un SIA “Eco Baltia vide”, un veikaliem “top!” šķirošanas kampaņā Vislatvijas “Elektronikas šķiratlons” aicina Siguldas un Mālpils novadu iedzīvotājus līdz 19.oktobrim pieteikt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu bezmaksas izvešanu no savām mājsaimniecībām vai uzņēmumiem.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Lai veicinātu iedzīvotāju pārsēšanos vilcienā, Rīgā un Pierīgā vajadzīgs labiekārtot dzelzceļa staciju apkārtnes

Rīgā un Pierīgā nepieciešams labiekārtot dzelzceļa staciju apkārtnes un veidot tās kā labus saslēguma punktus, šodien Rīgas domes Satiksmes departamenta rīkotajā ekspertu diskusijā par bezizmešu mobilitātes attīstības iespējām Rīgā teica pilsētplānošanas uzņēmuma SIA "Grupa93" vadītājs Neils Balgalis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.