Menu
 

Otrdiena, 08 Septembris 2020

Pētījums: Strādājot no mājām, darbinieki "ar pārliecību" pieļauj 90% visu drošības izpratnes kļūdu

Kiberdrošības uzņēmuma "Kaspersky" un mācību platformas izstrādātāja "Area9 Lyceum" tāldarba drošības izpratnes bezmaksas mācībās dalībnieki sniedza pareizas atbildes 66% gadījumu, taču pat tad, kad izglītojamie kļūdījās, viņi lielākoties bija pārliecināti par savu kompetenci. Grūtākie mācību temati izrādījās virtuālās mašīnas, atjauninājumi un iemesli, kāpēc ir jāizmanto uzņēmuma IT resursi, pat strādājot ārpus biroja.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Zema inflācija Latvijā saglabāsies līdz gada beigām

Pēc viena mēneša pārtraukuma Latvijā atkal ir atgriezusies neliela deflācija, un augustā patēriņa cenas Latvijā ir sarukušas par 0,2% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Deflācijas atgriešanās Latvijā gan, visticamāk, būs īslaicīga un ir saistīta ar apkures tarifu samazinājumu Rīgā, taču arī straujš cenu kāpums tuvākajā laikā nav gaidāms, un zema inflācija Latvijā saglabāsies vismaz līdz gada beigām. Pēc manām prognozēm, patēriņa cenas Latvijā šogad palielināsies par aptuveni 0,5%, savukārt nākamgad inflācija kļūs straujāka un cenu kāpums varētu atkal pietuvoties 2%.

Lasīt vairāk...

Rīgā izveseļojies būtisks skaits Covid-19 pacientu; inficētie vairs nav reģistrēti Mārupes, Ķekavas un vairākās citās pašvaldībās

Visvairāk jeb 25 no kopumā 47 atlabušajiem Covid-19 pacientiem reģistrēti Rīgā, kamēr vēl deviņās Latvijas pašvaldībās vairs nav reģistrēts neviens inficētais, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Visi iepriekš saslimušie ir atveseļojušies Grobiņas, Talsu, Mārupes, Jelgavas, Ozolnieku, Ķekavas, Skrīveru un Viļakas novadā, kā arī Jēkabpilī.

Lasīt vairāk...

"Depozīta iepakojuma operators": Latvijas depozīta sistēmai ir potenciāls kļūt par labāko pasaulē

8.septembrī uzņēmums "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) iepazīstināja ar savu redzējumu par efektīvu depozīta sistēmas (DS) ieviešanas, darbības un pārvaldības modeli. Kā uzsvēra DIO valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis, operatora darbības pamatā ir ražotāju atbildības principa īstenošana, visaptveroša pieeja un atklāta pārvaldes politika, kas palīdzēs sasniegt ES noteiktos iepakojuma savākšanas un pārstrādes mērķus un īstenot labāko depozīta sistēmu ne tikai Baltijā, bet arī Eiropā un pasaulē.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Kā vērtējat sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus?

Sabiedriskie mediji – Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un portāls "LSM" – nākamgad izies no reklāmas tirgus, paziņojis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Lai nodrošinātu to, ka sabiedriskajos medijos vairs nav reklāmu, no valsts nākamā gada budžeta tam nāksies atvēlēt 8,3 miljonus eiro. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadītājs Ivars Āboliņš paziņojis, ka tas ir vēsturisks lēmums mediju nozarē, kas būtiski to mainīs un stiprinās sabiedriskos medijus. Tas, ka sabiedriskajiem medijiem vairs nebūs jākonkurē par reklāmdevējiem, stiprinās informatīvo telpu.

Lasīt vairāk...

Centrālā statistikas pārvalde: Vidējais patēriņa cenu līmenis gada laikā samazinājās par 0,2%

2020.gada augustā, salīdzinot ar 2019.gada augustu, vidējais patēriņa cenu līmenis* samazinājās par 0,2%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Precēm cenas samazinājās par 1,0%, bet pakalpojumiem palielinājās par 1,6%. Salīdzinot ar 2015.gadu, patēriņa cenas 2020.gada augustā bija par 8,6% augstākas. Precēm cenas pieauga par 6,0%, bet pakalpojumiem – par 15,2%.

Lasīt vairāk...

Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbos ieguldīti 47 miljoni eiro

Šogad VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus veicis 47 milj. eiro apmērā. Apjomīgākie valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbi ir grants autoceļu bedru un iesēdumu remonts, t.sk. dilumkārtas atjaunošana 12,1 milj. eiro apmērā, vienkārtas virsmas apstrāde asfalta seguma autoceļiem 7,6 milj. eiro un bedru remontdarbi uz asfalta autoceļiem 4,7 milj. eiro apmērā.

Lasīt vairāk...

Visvairāk Tēva dienas pastkaršu ceļo pie Jāņiem, Andriem un Māriem Rīgā, Valmierā, Liepājā un Siguldā

Sveicieni Latvijas Pasta un Latvijas vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" rīkotās tradicionālās Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akcijas ietvaros jau sākuši ceļu pie adresātiem visā Latvijā. Tāpat kā iepriekšējos gados, visvairāk apsveikuma pastkaršu tiek sūtīts tētiem, kuru vārds ir Jānis, taču pirmajā pastkaršu saņēmēju trijniekā ir arī Andri un Māri. Ārpus Rīgas visvairāk svētku pastkaršu ceļo uz Valmieru, Liepāju un Siguldu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.