Menu
 

Piektdiena, 18 Septembris 2020

Otrajā ceturksnī par trešdaļu samazinājies brīvo darbvietu skaits

2020.gada 2. ceturkšņa beigās Latvijā bija 20,0 tūkstoši brīvo darbvietu un, salīdzinot ar 2019. gada 2. ceturksni, to skaits ir samazinājies par 10,4 tūkstošiem jeb 34,2 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Sabiedriskajā sektorā bija 8,1 tūkstotis brīvo darbvietu, bet privātajā – 11,9 tūkstoši Gada laikā privātajā sektorā brīvo darbvietu skaits samazinājās par 10,0 tūkstošiem jeb 45,7 %, bet sabiedriskajā – par 0,4 tūkstošiem jeb 4,7 %.

Lasīt vairāk...

Foto: Ar vides instalācijas atklāšanu uzsāk sociālu akciju "Piemēslot nav māksla"

  • Publicēts Vide

Aicinot piedalīties Pasaules talkā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kopā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM) akcijā “Piemēslot nav māksla” piektdien atklāja neparastu vides objektu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību atkritumu piesārņojuma problemātikai Latvijas mežos.  Instalācijā latviešu mākslinieka Riharda Zariņa ofortu var aplūkot caur “realitātes” jeb piesārņojuma filtru.

Lasīt vairāk...

Tēlniece Olga Šilova: Spēku man dod daba, bet jaunas idejas rodas darba procesā

Godinot Aspaziju, kura bija ne tikai izcila dzejniece, bet arī aktīva sabiedriskā un kultūras darbiniece, Jūrmalā, Dubultos, tapis jauns vides objekts ar kultūrvēsturisku nozīmi – “Aspazija kāpās”. Pieminekli veidojusi jūrmalniece tēlniece Olga Šilova. Mākslinieces veidotā skulptūra atrodas kāpās iepretī Aspazijas ielai – vietā ar skatu uz jūru un arī uz Aspazijas māju, kur dzejniece savulaik dzīvojusi.

Lasīt vairāk...

"Sadales tīkls": Spēcīgais vējš nav radījis būtiskus postījumus elektrotīklā

Spēcīgais vējš, kas ceturtdien brāzmās sasniedza spēku 23 m/s, bet piekrastes rajonos pat 28 m/s, lielus postījumus elektrotīklā nav radījis, vēsta AS “Sadales tīkls”. Visas dienas garumā vēja ietekmē elektroapgādes traucējumi tika reģistrēti un iespējami operatīvi novērsti Rīgā, Pierīgas novados, kā arī Lubānas, Kuldīgas, Jelgavas un Bauskas novadā. Stiprā vēja laikā AS “Sadales tīkls” elektromontieri novērsuši kopumā ap 250 vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrotīkla bojājumus.

Lasīt vairāk...

Latvijas Orientēšanas nakts pulcēs entuziastus arī Siguldā, Salaspilī, Ikšķilē un Saulkrastos

  • Publicēts Sports

25.septembrī Latvijas Orientēšanās nakts pulcēs entuziastus neparastās orientēšanās sacensībās – rogainingā ar kājām. Šogad šim aizraujošajam nakts piedzīvojumam ļausies komandas 13 Latvijas pilsētās: Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Siguldā, Talsos, Valmierā, Rēzeknē, Salaspilī, Vecumniekos, Cēsīs, Ikšķilē, Saulkrastos un Pļaviņās. Dalība pasākumā ir bezmaksas.

Lasīt vairāk...

AS "Putnu fabrika "Ķekava"" saņem apbalvojumu par izciliem darbības rādītājiem

Putnu gaļas ražotājs AS “Putnu fabrika “Ķekava”” atkārtoti saņēmis pasaulē vadošā mājputnu selekcionāra “Aviagen Kft” apbalvojumu par izciliem rādītājiem putnu labturībā un putnu audzēšanā bez antibiotikām. “Putnu fabrika “Ķekava”” ir vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas saņēmis šo augsto un pasaulē atzīto apbalvojumu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.