Menu
 

Svētdiena, 07 Jūlijs 2019

Eksperts: Nav skaidrs iespējamais labums no specializētās ekonomiskās tiesas

Nesen Ministru prezidents Krišjānis Kariņš paziņoja, ka tiks atrasts veids, kā izveidot tieslietu ministra Jāņa Bordāna rosināto ekonomisko lietu tiesu. Premjera ieskatā, tieslietu ministra piedāvājums par speciālās ekonomiskās tiesas izveidi ir pareizs virziens. Biznesa augstskolas “Turība” Juridiskās fakultātes docētājs Ivo Krievs norāda, ka specializācija pēc būtības nāks par labu kvalitātei konkrēto lietu izskatīšanā, tomēr pilnvērtīgi jāizvērtē tiesnešu specializācijas iespēja esošajā tiesu sistēmā, kā arī papildu riski, kas var rasties no speciālo tiesu veidošanas, izvērtējot ne tikai tiesnešu profesionālās darbības aspektus, bet arī rezultātā radušos administratīvos jautājumus.

Lasīt vairāk...

Ceļu policists: Braukšanu reibumā pilnībā izskaust nav iespējams

Aizvadīto Līgo svētku statistika apliecināja – lai gan to cilvēku skaits, kuri sēžas pie stūres reibumā, samazinās, joprojām atrodas autovadītāji, kuri riskē ar savu un līdzcilvēku veselību un dzīvību. Taču braukšana alkoholisko dzērienu ietekmē nav tikai svētku perioda problēma, ceļu policisti ar to saskaras ik dienas, jo diennakts laikā tiek apturēti vidēji 10 iedzēruši braucēji. Ceļu policists, biznesa augstskolas “Turība” students Verners Vangravs uzsver: kamēr autovadītāji uzskatīs, ka viņiem ir iespēja izbēgt no soda, savā izvēlētajā maršrutā nesastopot ceļu policiju, dzērājšoferi nekur nepazudīs.

Lasīt vairāk...

Peldēšana dabā. Trenera atbildes uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem

Vasara ir vispiemērotākais laiks, lai peldētos dabā. Ja vēlaties peldēt pareizi un ne sliktāk kā profesionāļi, tad ir jāņem vērā dažas nianses. “Piemēram, ūdens augšējais slānis vienmēr būs siltāks par apakšējo, un peldēšana dziļāk, kur ūdens ir aukstāks, var izraisīt krampjus. Šādā gadījumā svarīgi ir saglabāt mieru un censties aizpeldēt līdz krastam. Ja tas neizdodas, protams, ir jāsauc pēc palīdzības. Tieši tāpēc uz atklātajām ūdenskrātuvēm iesaku doties kopā ar citiem cilvēkiem,” iesaka Edijs Cīrulis, treneris ar daudzu gadu pieredzi, piebilstot, ka pēc krampjiem konkrētajā dienā nav ieteicams peldēties.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.