Menu
 

Piektdiena, 12 Jūlijs 2019

"Superbingo" – valsts prioritāte?

Saprotams, ka skaitīt naudu cita kabatā nav korekti. Taču dažreiz tā ir tikai atruna. Lai novirzītu uzmanību un liktu pašam jautātājam tā kā kaunēties. Īpaši gan kaunēties nevajadzētu, ja tā “cita kabatā” skaitāmā nauda tomēr vismaz daļēji ir mūsu nauda. Un vēl – ja šī kabata piepildās ar naudu, ko citiem saņemt ļauts ļoti ierobežoti, un šos “citus” arī kaunina (un pamatoti) par daudzu cilvēku dzīvju izpostīšanu.

Lasīt vairāk...

Tikai 10% biotopu ir labvēlīgā aizsardzības stāvoklī

  • Publicēts Vide

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir sagatavojusi ziņojumu par sugu un biotopu stāvokli Latvijā iesniegšanai Eiropas Komisijā. Kopumā biotopi raksturoti kā vāji aizsargāti. Ziņojums, kurš tiek gatavots reizi sešos gados, izvērtē gan aizsargājamo sugu populācijas lielumu, piemērotās dzīvotnes un sugu dzīvotspēju, gan aizsargājamo biotopu aizņemtās platības un kvalitāti.

Lasīt vairāk...

Čiekurciema patiesības. Komisku zīmējumu seriāls vienkāršiem ļaudīm

Šodien pirmo reizi iepazīstinām jūs ar tepat Pierīgā esošā Čiekurciema ļaudīm, kuri arī aktīvi interesējas par procesiem gan valstī, gan tepat – mūsu novados. Dažreiz jaunumu pasniegšanas veids televīzijā, internetā un citur ir tik sarežģīts, turklāt, kā mēs zinām – ne visam vajag ticēt. Tādēļ kaimiņi palaikam dodas ciemos pie Bundžu Jāņa, lai kopīgiem spēkiem noskaidrotu, kurai ziņai var ticēt, kur jāuzmanās un ko nepavisam nevajag ņemt galvā.

Lasīt vairāk...

Pieci mīti par augļiem

Vasaras vidū gan dārzi, gan veikalu plaukti vai lūst no dažādu augļu pārbagātības, mudinot mūs vieglām uzkodām izvēlēties tieši svaigus augļus un ogas, jo tie ir veselīgi un vitamīniem bagāti kārumi. Protams, augļi ir lielisks vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu avots, un tie ir viennozīmīgi jāiekļauj mūsu ēdienkartē, tomēr arī augļu ēšanā jāievēro mērenība.

Lasīt vairāk...

Brokas advokāti kategoriski noliedz politiķes saistību ar iespējamo kukuļošanu LU Rakstu mājas iepirkuma procesā (papildināta)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) trešdien no izolatora atbrīvotās uz laiku atstādinātās Latvijas Universitātes (LU) rektora vietnieces Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) advokāti kategoriski noliedz politiķes saistību ar iespējamu kukuļošanu Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra topošās Rakstu mājas būvniecības iepirkuma procesā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā. Kā jūs vērtējat Valsts prezidenta Egila Levita amatā stāšanās procedūru un notikumus?

Jaunais Valsts prezidents Egils Levits, uzņemoties amata pienākumus, pirmdien, 8. jūlijā, Saeimas ārkārtas sēdē nodeva svinīgo solījumu. Pēc tam Levits parakstīja svinīgo solījumu, kas tiks nodots glabāšanā Valsts arhīvā, un tika atskaņota Latvijas valsts himna. Prezidents pēc tam Saeimas deputātiem teica uzrunu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.