Menu
 

Pirmdiena, 08 Jūlijs 2019

Lietā par 20 000 eiro kukuļa ņemšanu KNAB aizturējis trīs personas, tostarp Rīgas domes deputāti Broku

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 8. jūlijā lietā par vismaz 20 000 eiro kukuļa ņemšanu aizturējis trīs personas, tostarp Rīgas domes deputāti un Latvijas Universitātes (LU) rektora vietnieci juridiskajos jautājumos Baibu Broku (VL-TB/LNNK), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Turpmākajos mēnešos Latvijā gaidāmas netipiski lielas cenu izmaiņas

Jūnijā Latvijā ir nedaudz samazinājusies patēriņu cenu inflācija, un salīdzinājumā ar iepriekšējā gada jūniju patēriņa cenas Latvijā augušas par 3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Tas ir lēnākais patēriņa cenu kāpums Latvijā pēdējo trīs mēnešu laikā, taču lielu pārsteigumu jūnija inflācijas rādītājos nav, un faktiski patēriņa cenu inflācija Latvijā nav būtiski mainījusies jau kopš pērnā gada rudens. Salīdzinājumā ar maiju lielākās cenu izmaiņas jūnijā notikušas sezonāla apģērba, apavu, dārzeņu, kā arī atsevišķu pakalpojumu cenu svārstību dēļ, taču turpmākajos mēnešos Latvijā gaidāmas netipiski lielas cenu izmaiņas.

Lasīt vairāk...

Vairāk nekā 30 Igaunijas un Latvijas parkos un dārzos būs "Atvērtās dienas", tostarp Pierīgā

26.–28. jūlijā Igaunijā un 2.–4. augustā Latvijā dārzu entuziastus un ceļotājus viesmīlīgi uzņems vairāk nekā 30 parku un dārzu saimnieki, kas kopīgiem spēkiem veido jaunu tūrisma maršrutu “Dārza pērles”. Akcijas “Atvērtās dienas Dārza pērlēs” laikā katrā norises vietā paredzēti īpaši notikumi, piemēram, koncerti zem klajas debess, radošās darbnīcas lieliem un maziem, lekcijas par stādu aprūpi, bezmaksas ekskursijas un iespēja iegādāties stādus.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Latvija var sasniegt Somijas izglītības kvalitātes līmeni

Somija ir viena no līderēm izglītības sistēmas kvalitātē pasaules mērogā. Savu izglītības kvalitātes paraugvalsts statusu Somija jau ilgus gadus apliecina ar augstiem rezultātiem Starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmā (PISA). Ar šo skalu tiek izvērtēts izglītības līmenis Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstīs.

Lasīt vairāk...

Latvijas iedzīvotājus aicina piedalīties unikālā ģimeņu un dzimtu grāmatu izstādes veidošanā

Turpinot grāmatu lasīšanas veicināšanas projektu “Bibliotēka”, kuru organizē literatūras mecenāts "Baltic International Bank", Latvijas ģimenes tiek mudinātas iesaistīties izstādes ”Dzimtas grāmata” veidošanā. Ģimenes un dzimtas visā Latvijā tiek aicinātas iesūtīt projektam “Bibliotēka” savu dzimtas stāstu un aprakstu par grāmatu, kas ģimenei ir īpaši nozīmīga, līdz šī gada 31. augustam. Iedvesmojošākie Latvijas ģimeņu stāsti un grāmatas 2020. gadā tiks prezentēti izstādēs Rīgā, Liepājā un Rēzeknē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.