Menu
 

Piektdiena, 26 Jūlijs 2019

Vai un ko zvejosim turpmāk?

  • Publicēts Vide

No 1. jūlija Eiropas Komisija (EK) jau gatavojās pilnībā aizliegt mencu zveju Baltijas jūras austrumu daļā. Rīgas ielās parādījušies uzrunājoši reklāmas stendi: “Neēd Baltijas jūras mencu – ļauj tai uzturēt mūsu jūru tīru!” Tos izvietojis Šveicē reģistrētais Pasaules Dabas fonds, kura īstenotā kampaņa “Lai jūra čum un mudž” atsauc atmiņā nesenos notikumus zivsaimniecības nozarē – zvejniekiem tika solītas lielas kompensācijas par atteikšanos no sava senā aroda, un tika gatavota jauna kuģu sagriešanas programma. Taču, vai tas būs brīnumlīdzeklis zivju krājuma saglabāšanai turpmākajos 10 gados un lielai rūpnieciskai zvejai turpmāk, ir un paliek atklāts jautājums.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Latvijas iedzīvotāji ir tikpat apmierināti ar dzīvesvietu kā norvēģi un vācieši

Latvijas iedzīvotāji savu apmierinātību ar esošo dzīvesvietu novērtējuši samērā augstu, dzīvesvietas laimes indeksam sasniedzot 76 punktus no 100. Tas noskaidrots nekustamā īpašuma attīstītāja “Bonava” un pētījumu aģentūras “Cliente” starptautiskā pētījumā, aptaujājot 8582 iedzīvotājus astoņās Ziemeļvalstīs, tostarp Latvijā. Laimes indekss dzīvesvietā Latvijā pēdējo divu gadu laikā pieaudzis par 4%.

Lasīt vairāk...

Kamermūzikas festivālā "Satikšanās Saulkrastos" ar klausītājiem tiksies mūziķi un komponisti

Saulkrasti aicina uz sesto kamermūzikas festivālu augustā, kas nu ieguvis nosaukumu “Satikšanās Saulkrastos”. Festivāls ir radoša darbnīca, kurā mūziķi un komponisti satiekas sesto gadu pēc kārtas, lai divu nedēļu garumā teju mājas muzicēšanas atmosfērā sagatavotu un klausītājiem piedāvātu īpašu kamermūzikas programmu.

Lasīt vairāk...

Zīli satrauc kreisi populistisko eiroparlamentāriešu vēlme vides prasības nostādīt augstāk par jebkurām citām

Jaunajā Eiropas Parlamenta (EP) sasaukumā ir ievēlēts diezgan daudz kreisi populistisku deputātu, kuri jebkuras prasības pret vidi cenšas nostādīt augstāk par citām vajadzībām, bet tas Eiropas Savienības (ES) ekonomikai var radīt milzīgu regresu, LNT raidījumā "900 sekundes" izteicās eiroparlamentārietis Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Lasīt vairāk...

Pasaules BMX čempionātā mārupietim sudrabs, carnikavietim bronza

  • Publicēts Sports

Gaisa temperatūrai sasniedzot pat +40 grādus, ceturtdien Beļģijas pilsētā Zolderā aizvadītas UCI pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā jauniešu grupu sacensības. B16 grupā puišiem otro vietu izcīnīja Mārupes BMX kluba sportists Edvards Emīls Liberts, bet trešais B12 puišu grupas finālā bija carnikavietis Kristers Apels no “BMX Rīga/ RRS” komandas, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.