Menu
 

Otrdiena, 09 Jūlijs 2019

KNAB līdz ar Broku aizturējis uzņēmējus Rāvi un Ivaru Milleru

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 8. jūlijā kriminālprocesā par iespējamo kukuļošanu līdz ar Rīgas domes deputāti un Latvijas Universitātes (LU) rektora vietnieci Baibu Broku (VL-TB/LNNK) aizturējuši arī uzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Patlaban aizturētās personas atrodas Valsts policijas izolatorā Čiekurkalnā.

Lasīt vairāk...

Būvniecības informācijas sistēmas pilnveidošanas otrajai kārtai paredzēti 3,075 miljoni eiro

Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) pilnveidošanas otrajai kārtai paredzēti 3,075 miljoni eiro, otrdien lēma valdība. Tāpat valdības rīkojums paredz Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai (CFLA) uzaicināt Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB) iesniegt projekta iesniegumu Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020.gada plānošanas perioda līdzfinansējuma saņemšanai.

Lasīt vairāk...

Valsts īpašumā pārņems un pārdos bijušo bibliotēkas ēku Jūrmalā

Valdība otrdien lēma pārņemt no pašvaldības valsts īpašumā bijušo bibliotēkas ēku Dubultu prospektā 42, Jūrmalā. Ņemot vērā, ka nekustamais īpašums nav nepieciešams publisku personu funkciju nodrošināšanai, valdība nolēma atļaut VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) to atsavināt Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā noteiktajā kārtībā.

Lasīt vairāk...

Aktrisei Madarai Botmanei viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē bijis tuksnesī

Stāstot par savu vasaru, Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane atklāj, ka daudz atpūsties neizdosies, jo viņa piekritusi piedalīties vairākos interesantos muzikālos projektos: "Sestdien, 13. jūlijā, Ventspilī pēdējo reizi spēlēsim Māras Zālītes un Ulda Marhileviča mūziklā "Tobāgo!", tādējādi pabeidzot šo divus gadus ilgušo vasaras izrādi, bet jau 19. jūlijā kopā ar saviem teātra kolēģiem – Mariju Bērziņu, Zani Dombrovsku, Mārci Maņjakovu, Raimondu Celmu, Egilu Melbārdi un Aināru Ančevski – visus gaidīsim uz koncertprogrammas "Mīlestība" pirmizrādi jaunajā Rojas estrādē."

Lasīt vairāk...

Nākamgad Jāņos būs piecas brīvdienas

No valsts budžeta finansējamās valsts pārvaldes iestādēs, kurās noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai, nākamgad – 2020. gadā – 22. jūnija darba diena, kas iekrīt pirmdienā starp svētdienu 21. jūniju un svētku dienu 23. jūniju, ir pārcelta uz sestdienu, 2020. gada 13. jūniju. Līdz ar to Jāņos valstī būs piecas brīvdienas.

Lasīt vairāk...

Dokumentālā filma "Nemirstīgie" iegūst galveno balvu Karlovi Varu Starptautiskajā kinofestivālā

Sestdien, 6. jūlijā, noslēdzās Karlovi Varu Starptautiskais kinofestivāls, kura galveno balvu dokumentālo filmu konkursā – Kristāla globusu kā labākā dokumentālā filma – saņēma Igaunijas un Latvijas dokumentālā filma “Nemirstīgie”. Līdz ar Šanhajas festivālā piešķirto Grand Prix simtgades filmai “Laika tilti” šī ir divu nedēļu laikā jau otrā nozīmīgā balva, ko saņem Latvijas studijas “VFS Films” producēti darbi.

Lasīt vairāk...

Administratīvi teritoriālā reforma: Lietuva, Igaunija un Latvija

Pagājušajā nedēļā Briselē notika Eiropas Reģionu komitejas 135. plenārsesija, kurā piedalījās pārstāvji no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm, arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Šajā pasākumā "Rīgas Apriņķa Avīze" tikās arī ar Lietuvas un Igaunijas pārstāvjiem, lai uzzinātu šo valstu pieredzi par Latvijā gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu un to, kā tā ietekmējusi cilvēku un valsts dzīvi. Mani sarunu biedri atzina, ka nav iztikuši bez kļūdām, tādēļ, iespējams, šodien kaut kas tiktu darīts citādāk. Savu viedokli par pašreizējiem procesiem valstī pauda arī bijušais Rīgas mērs un komitejas pārstāvis Dainis Turlais.

Lasīt vairāk...

Ar jaunu programmu Jūrmalas festivālā viesosies mūziklu zvaigznes no Londonas

27. jūlija vakarā Jūrmalas festivālā ar jaunu programmu viesosies mūziklu zvaigznes no Londonas – Īens Virgo, Demjans Hamblijs un Sāra Foksa, kuri regulāri uzstājas prestižajā Londonas Vestendas teātrī, kas līdz ar Ņujorkas Brodveju ir visaugstākā līmeņa mūziklu teātris angliski runājošajā pasaulē. Kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Robertu Pērvisu no Lielbritānijas viņi izpildīs skaistākās ārijas un duetus no Endrū Loida Vēbera, Ričarda Rodžersa, Kola Portera, Džona Kandera un citu komponistu mūzikliem, kā arī populārām filmām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.