Menu
 

Otrdiena, 02 Jūlijs 2019

Guntars Baikovs: Latvieši Austrālijā atstājuši savas pēdas

Latvietis Guntars Baikovs šobrīd ir luterāņu mācītājs Austrālijas Luteriskajā baznīcā. Viņš ir Lutera Akadēmijas Rīgā un Konkordijas Semināra Sentluisā absolvents, vairāku latviski izdotu teoloģijas grāmatu autors un vienlaikus arī aizrautīgs sportists – pasaules čempionāta ārmreslingā sudraba medaļnieks un daudzkārtējs Austrālijas nacionālais čempions.

Lasīt vairāk...

Izrāde "No saldenās pudeles" dodas vasaras tūrē, apmeklēs arī Jaunmārupi

Šonedēļ izrāžu apvienība “Pannas Teātris” sāk savu vasaras tūri un piedāvā skatītājiem brīvdabas izrādi – īsti latvisku Rūdolfa Blaumaņa komēdiju “No saldenās pudeles”. 4. jūlijā izrāde būs skatāma liepājniekiem koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”, bet pēc tam jūlija beigās un augustā izrāde viesosies arī citās Latvijas pilsētās, tajā skaitā 10.augustā Jaunmārupes dabas parkā.

Lasīt vairāk...

Veidos datorprogrammu, lai mājdzīvnieku īpašnieki saņemtu atgādinājumus par revakcināciju pret trakumsērgu

Lauksaimniecības datu centram (LDC) būs jāsagatavo datorprogrammu, kas nodrošinās iespēju mājas (istabas) dzīvnieku īpašniekam sūtīt atgādinājumu par nepieciešamās vakcinācijas pret trakumsērgu tuvošanos, paredz valdības otrdien atbalstītie grozījumi Trakumsērgas profilakses un apkarošanas kārtībā.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Iedzīvotāji gatavi tērēt ceļošanai, taču trūkst piedāvājuma

Lielākā daļa (aptuveni 30%) iedzīvotāju vienas dienas izbraucienam pa Latviju bez nakšņošanas vienai personai gatavi tērēt 10 līdz 20 eiro. Katram apskates objektam iedzīvotāji lielākoties gatavi tērēt līdz 2 eiro. Liela daļa (36%) atpūtas parku apmeklējumam būtu gatavi tērēt no 2 līdz 5 eiro vienai personai. Ja paraugāmies, kāds ir vidējais tūrisma brauciens, šīs summas nav pārāk lielas.

Lasīt vairāk...

Uztura speciāliste Anita Baumane: Neesmu labā feja!

Anita Baumane ir ieguvusi aerobikas trenera kvalifikācijas diplomu Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā un profesionālo bakalaura grādu veselības un uztura speciālista kvalifikāciju Rīgas Stradiņa universitātē. Šobrīd Anita stādā rehabilitācijas centrā “Krimulda” kā uztura speciāliste, atzīstot, ka sasniegt rezultātu var tikai, strādājot komandā kā speciālistam, tā pacientam.

Lasīt vairāk...

Aptauja Siguldā. Kā vērtējat to, ka 2026. gada ziemas olimpiskās spēles Siguldā tomēr nenotiks?

24.jūnijā Šveices pilsētā Lozannā kļuva zināms, ka 2026. gada ziemas olimpiskās spēles norisināsies Itālijas pilsētās Milānā un Kortinā d’Ampeco, kuru pieteikums cīņā par tiesībām rīkot olimpiādi pārspēja Zviedrijas pilsētu Stokholmas un Ores pieteikumu, kas paredzēja ledusrenes sporta veidu sacensības rīkot Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē. Starptautiskās Olimpiskās komitejas delegātu balsojumā Milāna un Kortīna d’Ampeco saņēma 47 delegātu balsis, Stokholmas un Ores kandidatūra – 34 balsis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.