Menu
 

Svētdiena, 28 Jūlijs 2019

Farmaceite iesaka, kā pasargāt sevi karstā laikā

Lai arī Latvijas platuma grādos karstas un saulainas dienas ir retums un līdz ar siltāka laika iestāšanos rodas dabīga vēlme baudīt vasaru svaigā gaisā, jāuzmanās no pārkaršanas. Ilgstoši uzturoties karstumā un neievērojot drošības pasākumus, organisms nespēs nodrošināt nepieciešamo termoregulāciju (organisms atvēsinās izdalot sviedrus) un pārkarsīs, radot nopietnus draudus veselībai.

Lasīt vairāk...

Vai un ko zvejosim turpmāk? (turpinājums)

  • Publicēts Vide

“Mencas apēd mazās zivis, kas neapēd zooplanktonu, un tas tīra jūru” – tāds ir pamatojums Pasaules Dabas fonda (PDF) aicinājumam iedzīvotājiem pavisam atteikties no mencām savā ēdienkartē. To, vai sauklim “Lai jūra čum un mudž” ir arī zinātnisks pamats, devāmies noskaidrot uz Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu BIOR.

Lasīt vairāk...

Septiņi galvenie maldīgie priekšstati par veselīgu dzīvesveidu

Kā parādīja sporta zīmola “4F” veiktā aptauja, trešdaļa latviešu (33,6%) nodarbošanos ar sportu uzskata par atpūtu un iespēju atjaunot garīgo spēku. “Tas ir brīnišķīgi! Tomēr pat ja jums ir vairāku gadu treniņu pieredze, bet īpaši, ja esat jauniņais sporta zālē, jums, iespējams, ir radušies nepareizi priekšstati par to, kā pareizi trenēties un kāds rezultāts gaidāms. Es varu nosaukt kā minimums septiņus nepareizus priekšstatus, kas ir īpaši izplatīti iesācēju vidū”, stāsta Edijs Cīrulis, treneris ar daudzu gadu pieredzi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.