Menu
 

Sestdiena, 13 Jūlijs 2019

Ilona Ābele: Labākais manā darbā ir pacienti, kas atgriežas, lai pateiktu paldies

Par Ilonu Ābeli var teikt – plaša profila speciālists – jo iekrāti ne tikai vairāki pieredzes gadi, bet arī vairākas izglītības. Sertificēta fizikālās medicīnas un rehabilitācijas ārste, pediatre mācījusies Rīgas medicīnas institūts pediatrijas fakultātē, pēc tam Sanktpēterburgā Tuberkulozes institūtā un visbeidzot Rīgas Stradiņa universitātē Rehabilitācijas fakultātē.

Lasīt vairāk...

Kafijas ceļvedis: populārākie kafijas dzērieni un to raksturi

Sen garām tie laiki, kad latvieši dzēra tikai melnu vai baltu kafiju. Ar katru gadu kafijas kultūra attīstās aizvien jaunā kvalitātē, un vietējās kafijas tirdzniecības vietas piedāvā spilgtus, neaizmirstamus garšas piedzīvojumus. Taču vēl joprojām ne viens vien kafijas automāta vai baristas priekšā samulst, ieraugot plašo piedāvājumu, kur dominē nosaukumi itāļu valodā. "Americano", "Caffe Latte", "Capuccino", "Flat White", "Mochachino" – kas slēpjas zem biežāk sastopamajiem kafijas dzērienu veidiem un kā neapjukt kafijas izvēles priekšā.

Lasīt vairāk...

Viņķele: Kamēr valsts nesegs veselības pakalpojumu reālās izmaksas, Latvijas lielākās slimnīcas nestrādās ar peļņu

Kamēr valsts nesegs veselības aprūpes pakalpojumu reālās izmaksas, Latvijas lielākās slimnīcas - Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca - nestrādās ar peļņu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Lasīt vairāk...

Eksperte iesaka reemigrējušo ģimeņu bērniem skolās nodrošināt pārejas periodu, šajā laikā neliekot vērtējumu

Lai reemigrājušo ģimeņu bērniem nodrošinātu saudzīgu pāreju uz Latvijas izglītības sistēmu viens no risinājumiem varētu būt viena gada pārejas posms, kura laikā viņi skolā nesaņemtu vērtējumu, aģentūrai LETA sacīja Zviedrijas Sociālās apdrošināšanas aģentūras eksperte, Latvijas universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centra vadošā pētniece Ieva Reine.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.