Menu
 

Otrdiena, 30 Jūlijs 2019

Valsts prezidents: KNAB darbībai ir jābūt mērķtiecīgai, uz analīzi balstītai un iedarbīgai

Valsts prezidents Egils Levits otrdien tikās ar KNAB vadītāju Jēkabu Straumi, lai pārrunātu korupcijas novēršanas un apkarošanas nozīmi valstī. Pēc Jēkaba Straumes sacītā, Egils Levits ir pirmais no prezidentiem, kas klātienē iepazinies ar KNAB darbību, un tas ir apliecinājums, ka tiesiskuma stiprināšanai ir būtiska nozīme valsts attīstībā, vēsta Valsts prezidenta kanceleja.

Lasīt vairāk...

Ojārs Rubenis: Darbs teātrī ir kalpošana

“Darbs teātrī ir kalpošana. Tas nav kā birojā, kad kabineta durvis aizslēdz piecos un var doties mājās. Direktora amatā tu kalpo visiem, un citādi nemaz nav iespējams,” arī šādu atziņu intervijā pauda Ojārs Rubenis, kurš Latvijas Nacionālo teātri vadījis 12 gadus. Viņš laikam ir vienīgais teātra direktors, kurš par teātrim veltītajiem gadiem un darbu saņēmis “Spēlmaņu nakts” specbalvu. Tiesa, teātri pamest Ojārs nedomā, jo, kā pats saka, vēl esot ļoti daudz darāmā.

Lasīt vairāk...

LLKC: Graudaugu raža jūlijā ir laba

Šonedēļ visā valsts teritorijā ir aktīvākais laiks ziemas kviešu un ziemas rapša kulšanai. SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” (LLKC) Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis vēsta, ka nedēļas beigās tiks novākti arī pirmie rudzu lauki.

Lasīt vairāk...

Latvijas Dabas fonda mobilais ganāmpulks ganīsies Jūrmalā

  • Publicēts Vide

Latvijas Dabas fonda projekta “GrassLIFE” ietvaros izveidotais mobilais ganāmpulks šonedēļ ieradīsies Jūrmalā, pļavā pie Priedaines. Ganāmpulks tur uzturēsies aptuveni trīs nedēļas, noganot vērtīgo piejūras zālāju. Lielisks skats uz mobilā ganāmpulka darbu pavērsies visiem, kas dodas uz Jūrmalu ar vilcienu – pļava atrodas pie dzelzceļa tilta pār Lielupi, braucot no Rīgas – labajā pusē, informēja Latvijas Dabas fonds.

Lasīt vairāk...

Festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā" šonedēļ svinēs 20 gadu jubileju

Starptautiskais baleta festivāls “Baleta zvaigznes Jūrmalā” šogad svin 20 gadu jubileju, un par godu tam festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis sagatavojis īpašu svētku programma: 3. augustā uz Dzintaru koncertzāles skatuves tiksies baleta izcilības no Montekarlo, Štutgartes, Hamburgas, Horvātijas un Krievijas baleta trupām, pārstāvot Armēniju, Brazīliju, Itāliju, Koreju, Ukrainu, Japānu, Kanādu un Krieviju.

Lasīt vairāk...

Miljoni Jūrmalas ģimnāzijai

Jūrmalas pašvaldība šogad atradusi iespēju uzsākt vērienīgu projektu: atjaunot un modernizēt gandrīz visas pilsētas mācību iestādes atbilstoši mūsdienu augstajām prasībām. Protams, lieliski, bet – cik tas ir pārdomāti? Vai patiešām skolu paplašināšana un piemērošana iespējamam skolēnu skaita pieaugumam ir pietiekami apsvērts naudas ieguldījums?

Lasīt vairāk...

Garkalnes novadā "Stikla šķiratlonā" sašķirotas 2,06 tonnas stikla

  • Publicēts Vide

Garkalnes novadā noslēdzies SIA “Eco Baltia vide” rīkotais “Stikla šķiratlons”, kura laikā no iedzīvotājiem viņu dzīvesvietās pieņēma izlietoto un nevajadzīgo stikla iepakojumu. Garkalnes novadā “Stikla šķiratlonam” pieteicās 39 mājsaimniecības, kuras sašķirojušas un pārstrādei nodevušas 2,06 tonnas stikla atkritumu – nevajadzīgās pudeles un burkas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.