Menu
 

Sestdiena, 20 Jūlijs 2019

TV3 ziņas: Pret Ķezberi 2007.gadā sākts kriminālprocess aizdomās par iespējamiem atkārtotiem kukuļošanas faktiem

Pret Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāju Daci Ķezberi un vēl septiņām personām 2007.gadā tika sākts kriminālprocess aizdomās par iespējamiem atkārtotiem kukuļošanas faktiem, lai Rīgas un Jūrmalas domes amatpersonas kukuļdevēju interesēs veiktu darbības ar pašvaldības īpašumiem, vēsta TV3 ziņas.

Lasīt vairāk...

"Auda" grauj Baldonē, "Super Nova" zaudē Smiltenē

  • Publicēts Sports

Latvijas futbola pirmās līgas 12.kārtas centrālajā spēlē sestdien sporta kluba “Super Nova” komanda viesos piekāpās futbola klubam “Smiltene”, bet Ķekavas futbola klubs “Auda” Baldones stadionā ļoti pārliecinoši pieveica “Dinamo Rīga/Staicele” vienību. Labiem panākumiem šīs nedēļas spēles aizvadījuši Latvijas otrajā līgā spēlējošie Pierīgas klubi.

Lasīt vairāk...

Der zināt. Mediācija ģimenes strīdos

“Kad divi cilvēki ģimenē vairs nespēj kopā sēdēt uz dīvāna vai nevar mierīgi sarunāties par aktuālām lietām un savām vajadzībām, noderīgākais būtu atrast sev piemērotu mediatoru – profesionāli, kurš palīdz pusēm sarunāties un atklāt savas īstās vajadzības, kas bieži vien tiek noklusētas,” skaidro Sertificētu mediatoru padomes priekšsēdētāja Kristīne Dārzniece.

Lasīt vairāk...

Ko darīt vasarā, lai neslimotu ziemā? Iesaka farmaceite

Vasara ir labākais laiks, lai spēcinātu organismu un jau tagad parūpētos par savu veselību ziemā. Rūdīšanās palīdz organismam ātrāk adaptēties nelabvēlīgos laikapstākļos, kā arī veiksmīgāk pārdzīvot stresu. Rūdīšanās stiprina imūno sistēmu un rūpējas, lai tā, tiklīdz nepieciešams, būtu gatava ātri un veiksmīgi iesaistīties cīņā par organisma veselību. Rūdoties organisms kļūst spēcīgāks un enerģiskāks.

Lasīt vairāk...

LVM: Šogad būs bagātīgs lazdu riekstu ražas gads

  • Publicēts Vide

Šogad solās būt bagātīgs lazdu riekstu ražas gads, jo parastās lazdas Latvijas mežos šogad ir pilnas ar riekstiem, liecina informācija valsts mežu apsaimniekotāja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) mājaslapā.

LVM norāda, ka dāsni riekstoti ir pat daudzi ēnainās vietās, cits citam blīvi līdzās augoši un nereti arī samērā jauni, izmēros necili lazdu krūmi. "Šķiet, it visur, kur vien pavasarī sārti vizēja sievišķo ziedkopu drīksnas, tagad greznojas vīkallapu ieskauti rieksti, - atbiruma pagaidām tikpat kā nav," norādīts LVM mājaslapā.

Nākamais bagātīgs lazdu riekstu ražas gads nav gaidāms ātrāk kā vismaz pēc trim gadiem un maz ir ticams, ka nākamā labā riekstu raža būs tikpat bagātīga, cik šogad, teikts valsts mežu apsaimniekotāja mājaslapā.

Vienlaikus pieļaujams, ka daļu no riekstu ražas jau būs apēduši kukaiņi - riekstu smecernieki. Katra šīs sugas sieviešu dzimuma vabolīte ik gadu jūnija nogalē, jūlijā, kad rieksti vēl negatavi ar savu smeceri pārzāģē lazdas sēklas čaumalu un iedēj riekstā vienu olu, no kuras izšķiļas smecernieka kāpurs. Vasaras nogalē, kad rieksta kodols apēsts un tā ēdājs izaudzis, viņš izgrauž pāragri nobrūnējušajā rieksta čaumalā paprāvu caurumu, caur kuru pamet savu bērnistabu, nokrīt zemē un ielien zemsedzē vai augsnē, skaidro LVM.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.