Menu
 

Piektdiena, 16 Oktobris 2020

Veselības ministrija aicina skolēnu brīvlaikā būt atbildīgiem

Pirms nākamnedēļ gaidāmā skolēnu brīvlaika Veselības ministrija mudina vecākus būt atbildīgiem un Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai nedoties ar bērniem ārvalstu ceļojumos, kā arī izvērtēt bērnu un ģimenes brīvā laika pavadīšanas iespējas atbilstoši valstī esošajai epidemioloģiskajai situācijai, dodot priekšroku kopīgām aktivitātēm svaigā gaisā, nevis publisku vietu apmeklēšanai.

Lasīt vairāk...

Latvijā no viena Covid-19 pacienta bija izveidojies plašs infekcijas perēklis, skarot vēl 109 cilvēkus

Epidemioloģiskās izmeklēšanas rezultātā noskaidrojies, kā kādā atsevišķā uzliesmojumā no viena Covid-19 pacienta inficējušies kopumā 109 cilvēki, savukārt divi pacienti miruši, piektdienas preses konferencē atklāja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Automašīnā iemājojuši grauzēji – autovadītāju sezonālās problēmas

Laikam kļūstot vēsākam, arī grauzēji domā par siltas migas izveidi. Daļa autovadītāju jau ir pazīstami ar šo situāciju, kad zem motora pārsega vai kravas nodalījumā uzrodas jauns iemītnieks, kas atstāj aiz sevis sabojātas auto detaļas un interjeru, radot auto īpašniekam būtiskus zaudējumus. Lai mazinātu šādus gadījumus, apdrošināšanas kompānija “Gjensidige Latvija” vērš uzmanību uz kaitējumiem, ko ik sezonu rada grauzēji, palienot zem stāvlaukumā atstāto automašīnu motoru pārsegiem, un kā no tiem izvairīties.

Lasīt vairāk...

Aptauja Saulkrastos. Kā vērtējat attālinātās mācības vecāko klašu skolēniem?

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) rosinājusi, ka pēc rudens brīvlaika klātienē turpinātu mācīties 1.–6. klašu skolēni, bet 7.–12. klasēm uz nedēļu varētu noteikt mācības attālināti. “Un pēc tam vēros situāciju, skatīsies, kādi ir dati, un lems tālāk,” uzsvērusi ministre. Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologs Jurijs Perevoščikovs  atzinis, ka šis pasākums būtu atbalstāms. Viņaprāt, jau viena brīvlaika nedēļa palīdzēs bērnus nošķirt un novērst vīrusa lokālo transmisiju, bet vēl viena mācību nedēļa attālināti vismaz vecāko klašu bērniem dos papildu pienesumu, jo būs ievērots viens inkubācijas periods.

Lasīt vairāk...

"Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas sezonā izmantos vairāk nekā 600 tehnikas vienību

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) veic sagatavošanās darbus ziemas sezonai, kā arī nepieciešamības gadījumā ir gatavs operatīvi reaģēt un samazināt brauktuvju slīdamību. Uzņēmumā norāda – laika prognozes liecina, ka turpmākajās dienās atsevišķos reģionos gaisa temperatūra var noslīdēt zem 0 grādiem un uz autoceļu brauktuves var veidoties apledojums. Tādēļ LAU aicina autovadītājus būt piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Lasīt vairāk...

Kad slapjš, tad slidens: Valsts policija aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem

Lai gan aizvien termometra stabiņš rāda vairākus grādus virs nulles, sinoptiķi sola, ka tuvākajās naktīs vairākās vietās Latvijas teritorijā, temperatūra var nokristies zem nulles radītāja. Šādi laikapstākļi var būt īpaši bīstami agrās rīta stundās satiksmes dalībniekiem, jo uz ceļiem var veidoties apledojums, jeb tā saucamais “melnais ledus”. Tādēļ Valsts policija aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvērtēt jau laicīgi nepieciešamību, aprīkot savu spēkratu ar ziemas riepām.

Lasīt vairāk...

Mājsaimniecībās, kurās to galvenais pelnītājs bija jaunāks par 30 gadiem, tērēja par 9 % vairāk nekā vidējā mājsaimniecībā Latvijā

Kopējie patēriņa izdevumi 2019. gadā visaugstākie bija mājsaimniecībās, kurās to galvenais pelnītājs bija jaunāks par 30 gadiem – 463 eiro vidēji uz vienu mājsaimniecības locekli mēnesī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati. Šādās mājsaimniecībās varēja atļauties tērēt par 9 % vairāk nekā vidējā mājsaimniecībā Latvijā (423 eiro uz vienu mājsaimniecības locekli mēnesī).

Lasīt vairāk...

CSP: No Latvijas reģioniem tikai Pierīgā iedzīvotāju skaits saglabājies stabils

Latviju veido seši statistiskie reģioni, un katrā no tiem ir nelielas atšķirības iedzīvotāju skaitā, vecuma struktūrā, tautību sadalījumā un citos iedzīvotāju raksturojošajos rādītājos. Lai iepazīstinātu ar būtiskākajām atšķirībām starp reģioniem Latvijā, Centrālās statistikas pārvalde (CSP) ir sagatavojusi datu vizualizācijas katram Latvijas reģionam par tādām tēmām kā iedzīvotāju un mājokļu raksturojums, nabadzība, ekonomiskā aktivitāte, atpūta un labsajūta, kā arī veselības pašvērtējums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.