Menu
 

Otrdiena, 20 Oktobris 2020

No pirmdien atklātajiem Covid-19 inficētajiem vairāk nekā puse reģistrēti Rīgā, jauni saslimušie arī Pierīgā (precizēta)

No aizvadītajā diennaktī kopumā 115 atklātajiem jaunajiem Covid-19 inficētajiem vairāk nekā puse – 63 – ir reģistrēti Rīgā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Savukārt 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits pēc jaunatklāto gadījumu pieskaitīšanas galvaspilsētā ir sasniedzis 626 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...

Valsts atbalstam varēs pieteikties plašāks jaunuzņēmumu loks

Ministru kabinets 20.oktobra sēdē atbalstīja izmaiņas jaunuzņēmumu atbalsta programmu pieteikšanas un administrēšanas kārtībā, kas izriet no grozījumiem Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumā. Apstiprinātie noteikumi paredz atvieglot jaunuzņēmumu kvalifikācijas nosacījumus, paplašinot atbalsta saņēmēju loku, svītrojot arī vairākas līdz šim pastāvošās kvalifikācijas prasības atbalsta saņēmējiem, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Nākamā gada budžets tiek skatīts nenopietnā īstermiņā

20.oktobrī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija uzsāk darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta un paredzētajiem grozījumiem likumos. Prognozēts, ka nākamgad budžeta ieņēmumi saruks par 328 miljoniem eiro, bet izdevumi augs par 744 miljoniem eiro. Nākamā gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 1,2 miljardu eiro jeb 3,9% no iekšzemes kopprodukta. Nodokļu eksperte, biznesa augstskolas "Turība" docētāja Anna Medne norāda, ka šāds budžeta deficīts, ņemot vērā situāciju pasaulē, būtu vērtējams kā salīdzinoši labs sniegums, tomēr vienlaikus viņa atgādina, ka ir laiks izbeigt slikto praksi – haotiskas nodokļu reformas budžeta pieņemšanas laikā.

Lasīt vairāk...

Allažos un Saules parkā Siguldā stāda dažādus kokus

Projekta laikā Saules parkā Siguldā iestādīti kopumā deviņi jaunstādi: līdzās 100 piramidālajiem ozoliem stādījumi papildināti ar dažādu šķirņu kļavām, vītoliem, čūskegli, kā arī dendroloģisku retumu – Henrija kļavu. Savukārt Allažos veikti sakopšanas darbi pašvaldības īpašumam Zaļkalna ielā 10, Allažu pagastā, kura papildināta ar koku un dekoratīvo krūmu stādījumiem.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ikšķilē. Kā pasargājat sevi no inficēšanās ar Covid-19?

Kopš pagājušās nedēļas spēkā ir jauni ierobežojumi, kas jāievēro Latvijas teritorijā. Mutes un deguna aizsegs obligāti jālieto tirdzniecības vietās – veikalos, lielveikalos, pastā, degvielas uzpildes stacijā un citās vietās, kur notiek tirdzniecība. Privātos pasākumos drīkst pulcēties ne vairāk kā 30 cilvēku, bet privātos pasākumos ārtelpās nedrīkst pulcēties vairāk par 300 cilvēkiem. Vienu nedēļu pēc rudens brīvlaika 7.–12. klašu audzēkņiem mācību process notiks attālināti. Noteikti vēl daudzi citi ierobežojumi.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada Uzņēmēju dienu pasākumiem varēs sekot līdzi tiešsaistē

Pielāgojoties jaunajiem apstākļiem, kā arī rūpējoties par dalībnieku un lektoru veselību, šogad Ķekavas novada Uzņēmēju dienu pasākumos klātienē varēs piedalīties ierobežots apmeklētāju skaits, tādēļ interesenti tiek aicināti izmantot iespēju un sekot līdzi ekspertu diskusijām tiešraidēs Ķekavas novada "Youtube" un "Facebook" kontos. 

Lasīt vairāk...

Pētījums: Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju saskārušies ar finanšu krāpniecības mēģinājumiem

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju (56%) kaut reizi ir saskārušies ar mēģinājumiem izkrāpt viņu finanses, liecina SEB bankas veiktās aptaujas dati. Visbiežāk iedzīvotāji saņēmuši piedāvājumus ātri gūt lielu peļņu, sākotnēji veicot nelielas investīcijas – to norāda 43% aptaujāto. Tāpat bieži sastopams krāpniecības veids ir viltus tirdzniecības platformas internetā (tajās ar krāpniecību saskārušies 17% aptaujāto), kā arī izlikšanās par bankām vai citām finanšu iestādēm – ar viltus paziņojumiem vai šo iestāžu vārdā veiktiem tālruņa zvaniem saskārušies 14% iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā jaunatklātā Aspazijas skulptūra divkāršo "Aspazijas mājas" apmeklētāju skaitu

Septembrī, kopš Dubultos atklāta skulptūra “Aspazija kāpās”, vairāk nekā divas reizes pieaudzis muzeja “Aspazijas māja” apmeklētāju skaits. Latviešu dzejniecei veltītā skulptūra raisa interesi par izcilās dzejnieces dzīvi un daiļradi un daudzus apmeklētājus pēc skulptūras apskates aizved uz tuvumā esošo “Aspazijas māju”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.