Menu
 

Trešdiena, 21 Oktobris 2020

"Sadales tīkls" pilotprojektā Ķekavas novadā testē jaunākās paaudzes materiālus gaisvadu elektrolīniju izbūvē

Lai modernizētu elektrotīklu atbilstoši nākotnes tendencēm un mazinātu biežākos gaisvadu elektrolīniju bojājumu cēloņus, AS "Sadales tīkls" īsteno pilotprojektu gaisvadu elektrolīnijas pārbūvei, izmantojot jaunas darba metodes un inovatīvus, iepriekš neizmantotus materiālus, pavēstīja uzņēmumā. Pārbūvētā gaisvadu elektrolīnija oktobra vidū ir nodota ekspluatācijā. Turpmāko piecu gadu laikā uzņēmums varēs izdarīt pirmos secinājumus par jauno materiālu un darba metožu devumu.

Lasīt vairāk...

Ģitārists Mārcis Auziņš gribētu dzīvot laikmetā, kur priekšplānā ir patiesas vērtības

27.oktobrī plkst. 19.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” Lielajā zālē izskanēs Mārča Auziņa un Aijas Vītoliņas koncertprogramma “Krustojumi”. Šis koncerts būs muzikāls ceļojums dažādu valstu, valodu un žanru pasaulē, un tajā ievedīs dziedātājas Aijas Vītoliņas brīnišķīgā balss un Mārča Auziņa ģitāras aranžijas, kas neatstās vienaldzīgu nevienu klausītāju. No “Karmenas” Spānijā līdz “Elizejas laukiem” Francijā, no “Ķiršu lietus” Latvijā līdz “Maria de Buenos Aires” Argentīnā.

Lasīt vairāk...

CSP: Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā septembrī palielinājās par 0,3 %

2020.gada septembrī, salīdzinot ar augustu, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 0,3 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis pieauga par 0,3 %, eksportētajai produkcijai – par 0,4 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis samazinājās par 0,3 %, bet eksportam uz ārpus eirozonas valstīm pieauga par 1,0 %.

Lasīt vairāk...

Diskusijā par KNAB atalgojuma reformu deputāti norāda uz biroja darba rezultātu trūkumu

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien pārmetumu pavadībā pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz palielināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku mēnešalgu, līdz 2023.gadam vidējo atalgojumu birojā ceļot par 37%.

Lasīt vairāk...

Kā pareizi uzglabāt velosipēdu ziemā

Lai gan siltajā sezonā un Covid-19 izplatības laikā arvien vairāk rīdzinieku kā ikdienas pārvietošanās līdzekli izvēlas velosipēdu, ziemā ar to joprojām pārvietojas vien daļa. Tādējādi šobrīd, kad visā Latvijā iestājies rudens un strauji kļuvis ne vien vēsāks, bet arī lietaināks, daudziem rodas jautājums – ko darīt ar velosipēdu laikā, kad tas netiek izmantots, kā to pareizi sagatavot ziemai un kur rast vietu tā glabāšanai?

Lasīt vairāk...

Eksperte: Sabiedrībā ir vērojams pandēmijas pagurums

Virkne Latvijas pašvaldību, uzņēmumu, iestāžu un organizāciju ir iesaistījušās Jeruzalemes dejas izaicinājumā, pulcējot kuplu dejotāju skaitu. Tajā pašā laikā ir arī tādi, kuri uzskata – latviešiem ir gana daudz skaistu tautas deju, lai nevajadzētu aizgūt svešzemju tradīcijas. Šī pozitīvā izaicinājuma popularitāte slēpjas “labo ziņu” trūkumā, kas sabiedrībā valdošajā pandēmijas pagurumā ir īpaši būtiskas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.