Menu
 

Pirmdiena, 26 Oktobris 2020

Epidemiologs: Pastāv reāla iespēja inficēties ar Covid-19 sabiedriskās vietās

Reāla iespēja inficēties ar Covid-19 ir ne tikai no zināmiem avotiem, bet arī sabiedriskās un pakalpojumu sniegšanas vietās, ja nav izmantota maska kā abpusējs aizsardzības līdzeklis, preses konferencē pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

FOTO: Zem lidmašīnas spārna – skaistā Kurzeme

Kopš “Covid 19” dēļ ceļot tikpat kā nav iespējams, jo ir diezgan skaidrs, ka, pat ja kaut kur aizceļosi, pēc atgriešanās nāksies sēdēt pašizolācijā, vairākas lielās aviosabiedrības sākušas piedāvāt t.s. “ceļojumus uz nekurieni”. Pareizāk būtu teikt, ka iekāpšana un izkāpšana no lidmašīnas notiek vienā un tajā pašā lidostā, bet lidojuma maršruts ved virs kādas konkrētas valsts – pa perimetru vai krustu šķērsu, un tas jau ir aviosabiedrības un pilotu ziņā, ko viņi grib pasažieriem, kuri noilgojušies pēc lidošanas, piedāvā apskatīt.

Lasīt vairāk...

Pagājušajā nedēļā par pašizolācijas neievērošanu policijā uzsākti 20 administratīvā pārkāpuma procesi

Policija turpina uzraudzīt, vai iedzīvotāji ievēro Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai noteiktās drošības prasības. Pagājušās nedēļā – no 19. oktobra līdz 25. oktobrim – par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu ir uzsākts 51 administratīvā pārkāpuma process, no kuriem 20 procesi ir par pašizolācijas neievērošanu, informēja Valsts policijā.

Lasīt vairāk...

Augstskolas prorektore: Klātienes un tiešsaistes apvienojums var kļūt par ilgtermiņa risinājumu

Ņemot vērā straujo vīrusa izplatību, no šodienas lielākā daļa augstskolu pārgājušas uz attālināto studiju procesu. Tas kalpoja kā risinājums arī martā, kad tika izsludināta ārkārtas situācija. Vai attālinātās studijas izvērtīsies par ilgtermiņa risinājumu un kā risināt socializēšanās trūkumu, kas rodas, studējot un strādājot attālināti?

Lasīt vairāk...

Foto: Baltijā lielākā atkritumu šķirošanas rūpnīca piecos gados apstrādājusi vairāk nekā 1,2 miljonus tonnu atkritumu

  • Publicēts Vide

26.oktobrī aprit pieci gadi, kopš poligona “Getliņi” teritorijā darbu uzsāka Baltijā lielākā atkritumu šķirošanas rūpnīca “Vides resursu centrs” (VRC). Rūpnīcas sniegtā informācija liecina, ka tās viena darba gada bilancē ir teju 260 tūkstoši tonnu priekššķirotu atkritumu. No tiem otrreizējai pārstrādei izdodas atšķirot gan dažāda veida iepakojumus, gan melnos un krāsainos metālus, gan bīstamos atkritumus – akumulatorus, riepas, baterijas un pat sprādzienbīstamus priekšmetus, kas īpaši aktuāli ir pēc jaungada uguņošanu laika.

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Jāattīsta tas, kas nāk dabiski

Šobrīd mācības skolās norisinās attālināti, tāpēc nereti veidojas diskusijas par skolēnu zināšanu kvalitāti. Viena no jomām, kur zināšanu kvalitāte un priekšmeta apguve ir ļoti būtiska, ir svešvalodas, piemēram, angļu valoda. Jau krietnu laiku tā ir teju vai ikdienas nepieciešamība. Angļu valoda mūsdienās ir “pagalma valoda”, līdzīgi kā pirms 20 gadiem bija krievu valoda, lielai daļai bērnu tās apguve nāk dabiski, tāpēc skolai nepieciešams to attīstīt.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.