Menu
 

Trešdiena, 07 Oktobris 2020

Latvijā saslimstības ar Covid-19 pieaugums aizvien straujākais ES, tomēr saslimstība joprojām viena no zemākajām

Latvijā saslimstības ar Covid-19 pieaugums aizvien ir straujākais Eiropas Savienībā (ES), tomēr pats saslimstības rādītājs joprojām ir viens no zemākajiem, trešdien medijiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Roberts Zīle: Emanuels Makrons – Eiropas vadonis baltā zirgā?

Pagājušajā nedēļā divu dienu oficiālā vizītē Latviju apmeklēja Emanuels Makrons ar kundzi Bridžitu Makronu. Viesojoties Baltijas valstīs, Makrons netieši meklēja sabiedrotos savam Eiropas nākotnes redzējumam, un viņa mērķis ir skaidrs – tāda kā federāla Eiropas Savienība, kuru politiski, protams, vada Francija. Tā raksturojas ar ierasto protekcionismu (“stratēģiskā autonomija”) un Francijas mērķi būt Eiropas Savienības hierarhiskās piramīdas spicē, kas bija raksturīgi arī iepriekšējiem franču līderiem.

Lasīt vairāk...

Siguldas čempionātā ātrajā šahā startējuši 96 dalībnieki

  • Publicēts Sports

Sestdien un svētdien Siguldā norisinājās 9.Siguldas čempionāts ātrajā šahā un Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs. Sacensību plānošanas laiks nebija vienkāršs, Latvijas Šaha federāciju informējis turnīru direktors Visvaldis Gercāns. Jau vairākus mēnešus pirms sacensībām bija skaidrs, ka neieradīsies regulārie turnīra viesi no Baltkrievijas un Krievijas. Pirms pāris nedēļām no dalības atteicās arī Igaunijas un Lietuvas šahisti sakarā ar vajadzību ierasties Latvijā 10 dienas pirms sacensībām.

Lasīt vairāk...

Ārvalstu students: Ja uz Rīgu nevar atlidot, var atnākt kājām

Pandēmija būtiski ietekmējusi ceļošanas iespējas, tostarp apgrūtinājusi iespēju studējošajiem doties uz augstskolām ārpus Latvijas vai arī ārvalstu studentiem – ierasties Latvijā. No visiem ārvalstu studentiem, kas šobrīd studē Latvijā, 5% ir no Krievijas. Starp tiem arī Biznesa augstskolas “Turība” students Aleksejs Konstantinovičs, kuram pandēmija nebija šķērslis – nevarēdams atlidot uz Rīgu, puisis izlēma šķērsot robežu kājām, lai varētu uzsākt studijas.

Lasīt vairāk...

Pašvaldības policija uzsāk velo apmācības Siguldas pilsētas vidusskolas skolēniem

Attīstoties velo infrastruktūrai Siguldas novadā, uz ielām parādās arvien jaunāki velobraucēji – bērni jau no desmit gadu vecuma, kuri patstāvīgi drīkst piedalīties ceļu satiksmē. Lai bērni būtu pārliecināti par savām velosipēda vadītāja prasmēm un pārzinātu ceļu satiksmes noteikumus, kā arī drošību, Siguldas novada Pašvaldības policija, sadarbojoties ar novada skolām, oktobrī uzsāks apmācības velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.