Menu
 

Trešdiena, 04 Septembris 2019

Ārvalstīs dzīvojošos Latvijas radošos profesionāļus aicina piedalīties aptaujā par sadarbības iespējām

Eiropas Latviešu apvienība (ELA) un Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina ārvalstīs dzīvojošos Latvijas radošos profesionāļus piedalīties aptaujā, kuras mērķis ir pirmo reizi apzināt radošo profesiju pārstāvju viedokli par darba iespējām mītnes zemē un sadarbības iespējām ar Latviju, pastāstīja LKA pārstāve Ilze Upatniece.

Lasīt vairāk...

Provokatīvi, bet likumīgi – ar Doņeckas "tautas republikas" karogu logā

Cik likumīgi ir sava dzīvokļa logā izkārt Austrumukrainas prokrievisko kaujinieku pašpasludinātās, starptautiski neatzītās Doņeckas “tautas republikas” karogu? Par to interesējas kāds “LV portāla” lasītājs, kurš šādu ainu novērojis Daugavpilī. Valsts drošības dienesta vērtējumā šī rīcība ir provokatīva. Tomēr nav normatīvo aktu, kas aizliegtu šādas simbolikas izmantošanu publiski redzamā vietā.

Lasīt vairāk...

Pierīgas atmatas un grausti – atbildīgo nav?

Jau kopš neatkarības pirmajiem gadiem, kad uz urrā, nedomājot par sekām, gāja vaļā denacionalizācija un privatizācija, par nopietnu problēmu kļuvuši lielāki un mazāki zemesgabali, ko iedzīvotāji īpašumā gan ieguva, bet tālāk neko iesākt nespēja vai negribēja, cerot tos izdevīgi pārdot tālāk. Pret Latvijas lauksaimniecības zemju aizlaišanu postā, kā varēdams, cīnās Lauku atbalsta dienests, savukārt pašvaldību teritorijās, piemēram, Pierīgā, atrodami daudzi vairāk vai mazāk aizauguši apbūves gabali, par kuriem, kā šķiet, neliekas zinis neviens – ne privātīpašnieki, ne pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Topošais koncertstāsts "Sirdspuksti" izskanēs arī Ādažos

Valsts svētku mēnesī pie skatītājiem dosies jauns koncertstāsts “Sirdspuksti”, ko kā dāvanu Latvijai dzimšanas dienā atkal gatavo mūziķi un “Producentu grupa 7. Vienpadsmito gadu pēc kārtas ciklā “ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā”, apzinoties un stiprinot latvisko identitāti, jaunā koncertprogramma viesosies vairākās Latvijas pilsētās, tajā skaitā 22.novembrī Ādažu kultūras centrā.

Lasīt vairāk...

Artuss Kaimiņš: Pašvaldību darbība mediju tirgū beidzot ir jāierobežo

Pašvaldību darbība mediju tirgū beidzot ir jāierobežo, īstenojot darbu pie jau iepriekšējā Saeimas sasaukumā uzsāktajām likumdošanas izmaiņām. Pašvaldību izdevumiem ir jābūt tikai informatīviem, un tie nedrīkst saturēt ne politisko propagandu, ne reklāmas. To trešdien pēc Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes uzsvēra tās priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Lasīt vairāk...

Liels, stiprs un neaizstājams: tēva loma bērna dzīvē

Bērna ienākšana ģimenē visiem ir liels notikums. Arī tētiem, kuri sākotnēji var justies apmulsuši, reizēm pat traucējoši, taču jau no pirmajām mazuļa dienām ir ļoti, ļoti vajadzīgi. Bet kā jau no pirmajām dienām veidot attiecības ar bērnu, pieskaroties, sarunājoties un rūpējoties par viņu.

Lasīt vairāk...

Sociālie partneri noraida koalīcijas ieceri mediķu atalgojuma palielināšanai novirzīt tikai 45 miljonus eiro

Patlaban valdošās koalīcijas partiju apspriestā iespēja mediķu atalgojuma palielināšanai nākamā gada budžetā atvēlēt tikai 45 miljonus eiro solīto 120 miljonu eiro vietā valdības sociālajiem partneriem nav pieņemama, pēc Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Veselības aprūpes nozares apakšpadomes sēdes žurnālistiem uzsvēra tās dalībnieki.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.