Menu
 

Pirmdiena, 02 Septembris 2019

Foto: Pēc renovācijas atklāts Vangažu vidusskolas sporta stadions

Vangažu vidusskolā Zinību diena aizvadīta, atklājot renovēto skolas sporta stadionu. Svinīgajā atklāšanas pasākumā kuplā skaitā piedalījās skolēni, viņu vecāki un vecvecāki, skolotāji, kā arī Vangažu pilsētas iedzīvotāji, Inčukalna novada pašvaldības domes pārstāvji un viesi, kuru vidū bija Inčukalna pamatskolas direktors Kaspars Kiris, Inčukalna sporta kompleksa direktors Antons Geiba, Vangažu vidusskolas bijušais un skolēnu augti novērtētais skolotājs Ēriks Drīliņš, kā arī Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Nauris Puntulis: Par ministru nepiedzimst

Jūlija sākumā par kultūras ministru tika apstiprināts Nauris Puntulis. Viņš ir dzimis 1961. gadā Talsu rajona Tiņģerē. 1979. gadā absolvējis Rīgas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumu kā kultūras darbinieks, bet 1994. gadā Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvis maģistra grādu dziedāšanā un pedagoģijā, kā arī maģistra grādu operdziedāšanā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Gandrīz 30% iedzīvotāju saistībā ar kompensējamo medikamentu iegādi izjutuši finansiālas grūtības

Gandrīz trešā daļa jeb 28,4% iedzīvotāju pēdējos gados Latvijā izjutuši finansiālas grūtības, lai iegādātos ārsta izrakstītos kompensējamos medikamentus, liecina Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijas (SIFFA) pasūtītā un pētījumu kompānijas "Berg Research" veiktā iedzīvotāju aptauja.

Lasīt vairāk...

Direktors: Ādažu vidusskolu jaunajā mācību gadā gaida organizatoriski un ar mācību saturu saistīti izaicinājumi

Ādažu vidusskolu jaunajā mācību gadā gaida organizatoriski un ar jauno mācību saturu saistīti izaicinājumi, norādīja vidusskolas direktors Česlavs Batņa. Pēc viņa paustā, Ādažu vidusskolā šogad tapis jauns korpuss, kas paredzēts sākumskolai, bet vidusskola atradīsies tur, kur iepriekš. Šī iemesla dēļ nozīmīgs jaunajā mācību gadā būs organizatoriskais un komunikācijas darbs, sadarbojoties skolotājiem un vadībai.

Lasīt vairāk...

Puse vecāku viena bērna palaišanai skolā tērē līdz 150 eiro

Sākot jauno mācību gadu, Latvijas iedzīvotāji, kam ir skolas vecuma bērni, vidēji tērē līdz 150 eiro, lai iegādātos skolai nepieciešamās preces – gan mācību grāmatas un kancelejas preces, gan skolas somu un apģērbu, liecina interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma “Gemius” veiktā iedzīvotāju aptauja. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad pieaudzis respondentu skaits, kas iepirkušies internetā, tāpat 7 procenti vecāku preces skolai pirkuši ārzemēs.

Lasīt vairāk...

Aicina Ādažu novada iedzīvotājus paust viedokli par gaidāmajiem ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina Ādažu novada iedzīvotājus paust viedokli par SIA “Ādažu Ūdens” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu. Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli, SPRK 6.septembrī plkst. 12.00 Ādažu kultūras centrā esošajā Ādažu Vēstures un mākslas galerijā, Ādažos, Gaujas ielā 33A, organizē uzklausīšanas sanāksmi.

Lasīt vairāk...

Agris Liepiņš: Gribu dzīvot latviskā Latvijā

Uz sarunu par mūsu dzīves aktualitātēm esam aicinājuši lielvārdieti Agri Liepiņu. “Neko dižu par sevi pateikt negribu. Gribu, lai mājās būtu mierīgi vakari ar sieviņu blakus pie televizora, lai klusumā varu palasīt Annas Brigaderes triloģiju un veldzēties viņas skanīgajā latviešu valodā, lai, lasot Anšlavu Eglīti, varu iejusties trīsdesmito gadu Rīgas mākslinieku bohēmā, lai varu padomāt par nepelnīti aizmirsto zemgaliešu pulka komandieri Jukumu Vācieti. Un vispār es gribu dzīvot latviskā Latvijā,” uzsākot sarunu, saka Agris Liepiņš.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.