Menu
 

Trešdiena, 12 Februāris 2020

FOTO: Mārupes pamatskolas puiši nepārspēti Pierīgas skolu tautas bumbas turnīrā

  • Publicēts Sports

Septiņpadsmit Pierīgas mācību iestāžu komandas Mārupes sporta kompleksā piedalījušās Pierīgas skolēnu sporta spēļu tautas bumbas turnīrā puišiem. Pirmo vietu, nezaudējot nevienā spēlē, izcīnīja Mārupes pamatskolas audzēkņi. Latvijas skolēnu spartakiādes turnīrā 6.martā līdz ar viņiem Pierīgu pārstāvēs arī otrās vietas ieguvēji Berģu Mūzikas un mākslas skolas skolnieki.

Lasīt vairāk...

Izstrādāts jauno "Pasažieru vilciena" elektrovilcienu krāsojuma dizains

Trešdien satiksmes ministrs Tālis Linkaits tikās ar AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētāju Rodžeru Jāni Griguli, kā arī Čehijas uzņēmuma “Škoda Vagonka” pārstāvjiem – valdes priekšsēdētāju Martinu Bednāru un pārdošanas direktoru Ivo Gurņaku, lai pārrunātu elektrovilcienu ražošanas gaitu. Tikšanās laikā ministrs dāvanā saņēma  jauno elektrovilcienu modeli, tādējādi pirmo reizi arīdzan plašākai publikai Latvijā atrādot topošo vilcienu dizainu.

Lasīt vairāk...

Saeimas Aizsardzības komisija konceptuāli atbalsta jauna likuma projektu jauniešu izglītošanai valsts aizsardzībā

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti trešdien konceptuāli atbalstīja jaunu likuma projektu “Par bērnu un jauniešu izglītošanu valsts aizsardzībā”. Ar to paredzēts noteikt, kā tiek organizēta Jaunsardze, kā arī plānots ieviest jaunu mācību priekšmetu vidējās izglītības pakāpē – valsts aizsardzības mācību.

Lasīt vairāk...

Piedāvā piemērot samazināto PVN medikamentiem, laikrakstiem, pārtikas produktiem un restorāniem

Gaidāmo nodokļu izmaiņu kontekstā piedāvāts piemērot samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi medikamentiem, atsevišķiem pārtikas produktiem, restorāniem un laikrakstiem, paredz aģentūras LETA rīcībā esošais ministriju izstrādātais piedāvājums nodokļu politikas pamatnostādņu izmaiņām no 2021.gada līdz 2025.gadam.

Lasīt vairāk...

Trīs iemesli, kādēļ ir muļķīgi vainot kibermobinga upuri

Ņemot vērā to, ka šonedēļ Latvijā tiek atzīmēta Drošāka interneta diena, mobilo sakaru operators “Bite” iniciatīvas “Iekod pirkstā!” ietvaros ir apkopojis trīs galvenos iemeslus, lai atgādinātu, kādēļ kibermobinga jeb emocionālās pazemošanas internetā gadījumā ir muļķīgi vainot upuri un, kādēļ agresora uzvedības pieņemšana un normalizēšana nav pieļaujama.

Lasīt vairāk...

Skatītākie TV kanāli janvārī – TV3 un LTV1

Konsolidētās TV skatītākais kanāls janvārī bija TV3, kuram veltīti 10% no kopējā TV skatīšanās laika. Savukārt otrs skatītākais bija kanāls LTV1, kura skatīšanās laika daļa bija 9,4%. Trešais skatītākais kanāls janvārī bija PBK, kura skatīšanās laika daļa bija 7,7%, liecina pētījumu kompānijas “Kantar” dati.

Lasīt vairāk...

Turpinās Siguldas Valsts ģimnāzijas Trohaja korpusa rekonstrukcijas darbi

Siguldas Valsts ģimnāzijā turpinās pērn vasarā uzsāktie Trohaja korpusa rekonstrukcijas darbi. Būvniecības 2. kārtā līdz šim veikti elektrības instalācijas darbi, apkures un kanalizācijas sistēmas atjaunošana, 2. un 3. stāva grīdas konstrukcijas izbūves darbi gaitenī un klašu telpās, jumta konstrukciju izbūve, tostarp spāru pastiprināšanas darbi un apstrāde ar koksnes aizsarglīdzekli, ventilācijas sistēmas izbūve, 3. stāva sienu stiprināšana un pārsedžu izbūve. 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.