Menu
 

Trešdiena, 05 Februāris 2020

Limbažu un Sējas novadu deputāti un iedzīvotāji konsultācijās aicina neveidot Saulkrastu novadu pret iedzīvotāju gribu

Trešdien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas locekļu klātienes konsultācijās par Saulkrastu novada izveidi, Limbažu un Sējas novadu deputāti, kā arī iedzīvotāji aktīvi iebilda pret šāda novada izveidi un aicināja to neveidot pret iedzīvotāju gribu.

Lasīt vairāk...

Kūdras fabrikas "Baloži" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā saruka par 43,7%

Kūdras ieguves uzņēmums "Baloži" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.oktobra līdz 2019.gada 30.septembrim, strādāja ar 1,136 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 43,7% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 24,5% - līdz 526 558 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamais uzņēmuma gada pārskats. 

Lasīt vairāk...

Judins: Latvijai piederīgo tiesiskā aizsardzība ir jānodrošina neatkarīgi no viņu atrašanās vietas

“Latvijas pilsoņi un nepilsoņi ir piederīgi valstij neatkarīgi no viņu atrašanās vietas. Būtiski, lai, atrodoties arī ārpus Latvijas, valsts viņiem nodrošinātu pieejamus konsulāros pakalpojumus un tiesību aizsardzību. Ministrijas Latvijā strādā, cieši ievērojot šo principu,” trešdien pēc Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdes sacīja komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins.

Lasīt vairāk...

Parakstīties pret Medemciema krustojuma slēgšanu var arī Olaines novada pašvaldībā

Olaines novada pašvaldība jau no 2015. gada cenšas izvirzīt VAS “Latvijas Valsts ceļi” dienaskārtībā jautājumu par Medemciema krustojuma satiksmes drošības uzlabošanu, tāpēc pieņēmusi lēmumu atbalstīt Medemciema iedzīvotāju uzsākto parakstu vākšanu, nodrošinot parakstīšanās iespēju arī Olaines novada pašvaldībā. Nepilnu trīs dienu laikā jau ir parakstījušies vairāk nekā 600 cilvēku, pavēstīja pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Maija Kūle: Nacionāla valsts kā vērtība jeb No kādiem jēdzieniem bēg kompetenču izglītība?

Izglītības sistēmas pārejā uz kompetenču izglītību ir radīti gan teksti, gan sākotnēja normatīvā bāze, arī “Noteikumi par valsts pamatizglītības standartu un pamatizglītības programmu paraugiem”, “Noteikumi par valsts vispārējās vidējās izglītības standartu un vispārējās vidējās izglītības programmu paraugiem” un ”Izglītojamo audzināšanas vadlīnijas un informācijas, mācību līdzekļu, materiālu un mācību un audzināšanas metožu izvērtēšanas kārtība”. Iespējams, eksperti, kas tos radīja, uzskata, ka sistēma ir sagatavojusies virziena maiņai, bet skolotāji, reizēm arī vecāki, mēdz pret to iebilst.

Lasīt vairāk...

Latvijas piekrastes zvejnieki varēs saņemt 600 000 eiro atbalstu roņu radīto zaudējumu segšanai

Latvijas piekrastes zvejnieki varēs saņemt finansiālu atbalstu roņu radīto zaudējumu segšanai, paredz valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Kompensācijas shēma par nozvejas zaudējumiem, kurus radījuši aizsargājamie zīdītāji", ko ceturtdien plānots izsludināt Valsts sekretāru sanāksmē.

Lasīt vairāk...

Pirmklasnieki izveidojuši ieteikumu sarakstu atkritumu samazināšanai

  • Publicēts Vide

Vairāk nekā 190 izglītības iestādes Latvijā ir iesaistījušās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iniciatīvā "Izmests miskastē nav pazudis dabā", lai mazinātu atkritumu rašanos ikdienā. Kopā ar vecākiem pirmās klases skolēni ir pildījuši Miskastes dienasgrāmatu, lai izpētītu atkritumu rašanās tendences savā ģimenē.

Lasīt vairāk...

Ģirģens aicina policiju pievērst īpašu uzmanību jauna vīrieša nāves apstākļu izvērtēšanai Siguldā

Reaģējot uz ģimenes paustajām aizdomām par autosportista Nika Elekša nāves apstākļiem, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ir aicinājis policiju pievērst īpašu uzmanību, veicot iesaistīto policijas darbinieku rīcības pārbaudi, informēja iekšlietu ministra padomniece komunikācijas jautājumos Beata Jonite.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.