Menu
 

Ceturtdiena, 06 Februāris 2020

SOHR: Izraēlas gaisa triecienos Sīrijā nogalināti 23 cilvēki

Izraēlas gaisa triecienos Sīrijas galvaspilsētas Damaskas apkaimē nogalināti 23 cilvēki, ceturtdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR). Nogalināto vidū ir kā Sīrijas karavīri, tā arī ārvalstu karotāji, kas Sīrijas pilsoņkarā cīnās valdības pusē.

Lasīt vairāk...

2019.gadā Turaidas muzejrezervātu apmeklējuši tūristi no 78 valstīm

2019.gadā Turaidas muzejrezervātu apmeklējuši 286 045 interesenti. Apmeklētāju skaits 2019. gadā, salīdzinot ar 2018. gadu, pieaudzis par 4,66 % jeb par 12 732 apmeklētājiem. Pagājušajā gadā Turaidā ieradušies tūristi no 78 pasaules valstīm, pavēstīja Turaidas muzejrezervāta galvenā speciāliste Ilga Korkliša. Turaidā grupās organizēti viesojušies 97 298 apmeklētāji, no tiem, skolēni – 17 547, ārzemnieki – 70 907, citi apmeklētāji grupās – 8844.

Lasīt vairāk...

Pērn Jaunmārupē un Skultē fiksēts lidmašīnu radīto trokšņu samazinājums

  • Publicēts Vide

Saskaņā ar izstrādāto rīcības plānu trokšņa samazināšanai 2019. – 2024. gadam un pateicoties mērķtiecīgai sadarbībai ar lidostu “Rīga” un plānotajiem pasākumiem 2019. gadā, lidostas “Rīga” trokšņa monitoringa stacijās fiksēts gaisa kuģu radīto trokšņu samazinājums, pat neraugoties uz straujo apkalpoto lidojumu un pasažieru skaita pieaugumu.

Lasīt vairāk...

Jānis Dimants: Eiropa un Kākciems – mums vienādi svarīgi

Eiropa nospiesta uz ceļiem, sabiedrība pieradusi dzīvot melos, Eiropu pārņēmis eksistenciāls nogurums un ir sajūta, ka Eiropa, iespējams, izdzīvojusi savu laiku, jāsākas kam jaunam vai arī... Ar dziļu satraukumu tiku caurlūkojis izvilkumus no grāmatas ar biedējošu nosaukumu “Eiropas savādā nāve”. Autors – žurnāla “The Spectator” asociētais redaktors Duglass Marejs; grāmata sarakstīta pirms pāris gadiem, tulkota daudzās valodās, raisījusi vispārēju ievērību.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Gandrīz puse pedagogu uzskata, ka nepieciešamas plašākas profesionālās pilnveides iespējas

Gandrīz puse (42,7%) matemātikas skolotāju atzinuši, ka nepieciešamas plašākas profesionālās pilnveides iespējas, kas ļautu uzlabot gan viņu pašu, gan skolēnu sniegumu eksāmenos, liecina Neatkarīgās izglītības biedrības aptauja, kas tika rīkota ar mērķi noskaidrot pedagogu viedokli un ieteikumus, kā uzlabot skolēnu sniegumu eksāmenos.

Lasīt vairāk...

Pūce: Nenotikušās sēdes Rīgas domē ir pamats tās atlaišanai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) vērsīsies Saeimas Budžeta un finanšu komisijā, aicinot papildināt Rīgas domes atlaišanas likuma tiesisko pamatojumu atbilstoši aktuālajai situācijai, proti, papildināt likumprojektu ar likumā “Par pašvaldībām” noteikto – dome ir atlaižama, ja trīs sēdēs pēc kārtas nav piedalījies likumā noteiktais deputātu skaits.

Lasīt vairāk...

Bordāns aicina Kariņu atlaist Nemiro

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), vērtējot ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) lēmumu no amata atbrīvot Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Edgaru Eglīti, aicina premjeru Krišjāni Kariņu (JV) ir prasīt ministra demisiju.

Lasīt vairāk...

Ikšķiles novada pašvaldība sarunās ar Saeimas frakcijām iebilst pret apvienošanu ar Ogri, Ķegumu un Lielvārdi

Ikšķiles novada pašvaldības vadība uzsākusi sarunas ar Saeimas frakciju pārstāvjiem par likumprojekta "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums" izskatīšanu. Sarunās Ikšķiles puse pauž skaidru nostāju pret likumprojektā paredzēto novada apvienošanu ar Ogres, Ķeguma un Lielvārdes novadiem, nosakot Ogres pilsētu par jaunizveidotā teritoriālā iedalījuma administratīvo centru.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.