Menu
 

Ceturtdiena, 10 Septembris 2020

Foto: Dubultos atklāta Aspazijas skulptūra

Jūrmalā, Dubultos, kāpās iepretī Aspazijas ieliņai, atklāts vides objekts “Aspazija kāpās”, kas veltīts izcilajai latviešu dzejniecei un dramaturģei Aspazijai. Skulptūra atrodas vietā ar skatu uz jūru un arī uz Aspazijas māju, kur dzejniece aizvadījusi pēdējos desmit sava mūža gadus. Kā atzīmē pilsētas pašvaldībā, skulptūra kāpās ir saskatāma arī no Aspazijas mājas verandas loga.

Lasīt vairāk...

Atklāj bezatbildīgi izmestu izsmēķu ietekmi uz vidi

  • Publicēts Vide

Pavēstot plašākai sabiedrībai projekta “Kas pazūd no acīm, dabā nepazūd” rezultātus izsmēķu ietekmes uz vidi mazināšanai, “Zaļā josta” pulcēja ekspertus, prezentējot pētījumus par izsmēķu sastāvu, ietekmi uz vidi, kā arī sabiedrības patieso rīcību ar izsmēķiem un reālo situāciju dabā.

Lasīt vairāk...

Pie Ropažiem, apgāžoties automašīnai, gājis bojā tās vadītājs

Ceturtdien, 10. septembrī, ap pulksten 8.00 Valsts policija saņēma izsaukumu uz autoceļu Inčukalns-Ropaži-Ikšķile pie Ropažiem, kur automašīnas “Volkswagen” vadītājs bija nobraucis no ceļa braucamās daļas, kā rezultātā automašīna apgāzās. Ceļu satiksmes negadījumā automašīnas vadītājs gāja bojā. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Bērniem nevar atpazīt saslimšanu ar Covid-19, balstoties tikai uz simptomiem

Patlaban ārsti nevar bērniem atpazīt saslimšanu ar Covid-19, balstoties tikai uz simptomiem, jo šie simptomi ir nespecifiski, tie pārklājas, kā arī daļai bērnu to var nebūt vispār, Latvijas Pašvaldību savienības organizētajā Izglītības un kultūras komitejas sēdē pauda VSIA "Bērnu klīniskās universitātes slimnīca" (BKUS) Klīnikas vadītājas vietniece, profesore Jana Pavāre.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Vairākos Latvijas reģionos pieaugusi saslimšana ar Laimas slimību

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka visā Latvijā pieaug saslimstība ar ērču encefalītu un atsevišķos rajonos – arī ar Laimas slimību (laimboreliozi). Apdrošināšanas sabiedrība “Balta” pēdējos gados atlīdzībās par ērču izraisītām saslimšanām izmaksājusi teju 100 000 eiro. Apdrošinātājs atgādina: lai sēņošana sagādātu tikai prieku, viens no būtiskiem drošības aspektiem ir maksimāla aizsardzība pret ērču kodumiem un to izraisītajām sekām.

Lasīt vairāk...

Aktualizējot problēmas tekstila atkritumu šķirošanā, atklāta kampaņa "Nav, ko vilkt?"

  • Publicēts Vide

Lai aktualizētu problēmu un meklētu risinājumus Latvijā, ceturtdien atklāta kampaņa “Nav, ko vilkt?”, aicinot atbildīgās iestādes, organizācijas un uzņēmumus vienoties kopīgai rīcībai. Kampaņas ietvaros pašā Rīgas centrā, Kronvalda parkā, atklāta vides instalācija – drēbju kalns, simbolizējot ik gadu Latvijas tirgū nonākušos tekstila apjomus, kas krājas iedzīvotāju skapjos vai atkritumu poligonos un draud mūs “aprakt”.

Lasīt vairāk...

Pasaules pašnāvību novēršanas dienā speciālisti iesaka, kā rīkoties, ja pastāv līdzcilvēka pašnāvības risks

10.septembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules pašnāvību novēršanas diena, kuras mērķis ir pievērst uzmanību šai sabiedrības veselības problēmai. Kā atzīst Veselības ministrijā, lai arī kopumā Latvijā samazinās to cilvēku skaits, kuri paši sev atņem dzīvību, valstī joprojām ir otrs augstākais izdarīto pašnāvību skaits Eiropas Savienībā uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.