Menu
 

Pirmdiena, 21 Septembris 2020

Sākusies pieteikšanās devītajam Latvijas kultūras kanona konkursam

Latvijas vispārizglītojošo skolu 10.–12. klašu un mākslas un mūzikas skolu vecāko kursu skolēni līdz 13. novembrim tiek aicināti pieteikties Latvijas Kultūras kanona konkursam “Kultūras kanons: vērtību mērs vai impulss izaugsmei”. Konkursa ietvaros jaunieši pievērsīsies augšanas ideju daudzveidīgajām izpausmēm Kultūras kanonā iekļautajos mākslas darbos un kultūras vērtībās, kā arī jauniešu refleksijai par Kultūras kanonu vērtību radītās pieredzes nozīmi viņu dzīvēs un izaugsmē, informēja Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA).

Lasīt vairāk...

Ilze Jakuša-Kreituse: Katrs esam daļa no Saulkrastu kultūras dzīves

Pa kultūras nama “Zvejniekciems” atvērtajiem balkona logiem plūst klasiskās mūzikas skaņas – notiek kamerorķestra “Kremerata Baltica” mēģinājums. Turpat ar velosipēdiem pieripina bērni atstarojošās vestēs un kopā ar skolotāju dodas izzināt kuģu maketu izstādi, kāds jauns pāris vestibilā aplūko mākslinieka Mareka Gurecka darbus... Diezgan liela rosība tik siltai augusta dienai!

Lasīt vairāk...

Salaspilī atgriežas festivāls "Kartupeļpalma"

25.septembrī no plkst. 18.00 līdz 23.00 Salaspilī, “Rīgavas” Mūzikas un mākslas dārzā, grupas "Dzeltenie pastnieki", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Nikto" un "Les Attitudes Spectrales" uzstāsies šīgada festivālā "Kartupeļpalma 57", ko rīko Salaspils kultūras nams sadarbībā ar Uldi Rudaku.

Lasīt vairāk...

CSP: Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā mēneša laikā nemainījās

2020.gada augustā, salīdzinot ar jūliju, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā nemainījās, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis samazinājās par 0,1 %, bet eksportētajai produkcijai palielinājās par 0,2 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 0,6 %, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm samazinājās par 0,2 %.

Lasīt vairāk...

Rebenoks sists ar rokām, kājām un dēļiem, viņam nolaupīti dārgi rokaspulksteņi un juvelierizstrādājumi (papildināta)

Trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Pāvela Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus, preses brīfingā informēja Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks.

Lasīt vairāk...

Tēvu dienas akcijas laikā sniegta 81 psiholoģiskā konsultācija

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu Uzticības tālrunis 116111 no 11. līdz 15. septembrim rīkoja akciju “Uzticības tālrunis tēviem”, lai sabiedrībā aktualizētu tēva lomu ģimenē un sniegtu informatīvu un psiholoģisku atbalstu tēviem. Akcijas laikā tika sniegta 81 psiholoģiskā konsultācija.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 80% respondentu autoceļu uzturēšanas kvalitāti vasarā vērtē kā apmierinošu

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) veiktajā aptaujā, kurā tika analizēta iedzīvotāju informētība par Latvijas autoceļiem un to uzturēšanu, noskaidrots, ka 80% aptaujāto autoceļu uzturēšanu vasarā vērtē kā labu vai viduvēju, bet ziemā 73%. Lielākais vairums jeb 89% respondentu ikdienā izmanto autoceļus ar asfalta segumu, savukārt 35% no autobraucējiem katru dienu vai vismaz dažas reizes nedēļā brauc pa grants ceļiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.