Menu
 

Piektdiena, 04 Septembris 2020

Aelita un Gundars Bremšmiti: Latvijai mūsu dzīvē vienmēr būs priekšroka

Aelita un Gundars Bremšmiti projām no Latvijas devās pirms 10 gadiem un šobrīd dzīvo Vācijā, nelielā pilsētiņā netālu no Nirnbergas. Lēmums pārcelties neradās mirkļa iespaidā. Gundara dzīvē bija noslēdzies nozīmīgs posms – viņš beidza darba gaitas tolaik Ogres rajona policijas pārvaldē – devās izdienas pensijā. Arī Aelita, jau divdesmit piekto gadu strādājot par pedagogu, pamazām sāka izdegt. Aktuāls kļuva jautājums, ko darīt, kā dzīvot tālāk.

Lasīt vairāk...

ST priekšsēdētāja turpinās darbu Satversmes tiesā līdz svinīgā solījuma došanai Eiropas Savienības Tiesā

Piektdien Satversmes tiesā notika preses konferencē, kurā Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova sniedza informāciju, kā Eiropas Savienības (ES) Padomes lēmums, ar kuru Eiropas Savienības Tiesas (EST) pamatsastāvā ir iecelta tiesnese no Latvijas, attiecas un skar Satversmes tiesu.

Lasīt vairāk...

Siguldā noskaidroti "S!-Skate 2020" sacensību sezonas ātrākie skrituļslidotāji un rollerslēpotāji

  • Publicēts Sports

Ceturtdien “Fischer” Slēpošanas centrā Siguldā aizvadīts noslēdzošais “S!-Skate” skrituļslidošanas un rollerslēpošanas sacensību seriāla posms, kurā startēja 93 dalībnieki un tika noskaidroti šīs sezonas kopvērtējuma uzvarētāji, kuri tika apbalvoti ar kausiem un atbalstītāju balvām. Kopumā visos šīs sezonas posmos piedalījās vairāk nekā 300 dalībnieki, informēja rīkotāji.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Atkritumus nedrīkstam atstāt mazbērniem

Atkritumu kalnos, kuru pieaugumu vieglu prātu pieļaujam, iespējams, slēpjas visa Mendeļejeva tabula. Bezskābekļa vidē baktērijām sadalot atkritumus, veidojas metāna gāze, kas ir 20 reizes kaitīgāka atmosfērai nekā ogļskābā gāze. Citviet pasaulē jau sen zina, ka pārstrādei nederīgie atkritumi ir vērtīgs energoresurss.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.